Kek: “Bili smo loši i nismo zaslužili prolaz“; Župarić: “Lani smo na prekide izgubili prvenstvo, a sada Europu“!

Kek: “Bili smo loši i nismo zaslužili prolaz“; Župarić: “Lani smo na prekide izgubili prvenstvo, a sada Europu“!

Riječani su shrvani nakon ispadanja od Norvežana.

Foto: Andrej Turina

Hrvatski viceprvak Rijeka šokantno je ispao od norveškog Sarpsborga u trećem pretkolu Europske lige. Slovenski trener Matjaž Kek nikako nije mogao biti zadovoljan:

“U ovoj utakmici nismo uspjeli povezati tri dodavanja, nismo stvorili nijednu šansu iz igre, nismo dobivali odbijene lopte, nismo pritiskali zadnju liniju, kao da smo se preplašili. Pucali smo samo pet puta iz igre, a Norvežani su dali gol na način koji im odgovara i to Vam je nogomet. Iako smo imali brojnu podršku publike, treba se priznati da nismo bili dobri i nismo zaslužili prolaz“, započeo je.

“Sami sebi smo stvorili pritisak i imali problema na planu igre. Kad ne nametneš svoj stil igre, uvijek gubiš. I kod svakog prekršaja ili outa igrači bi se u strahu povlačili. Loše smo i trčali, ma sve je bilo u grču“, nastavio je, na što se nadovezao i Dario Župarić:

“Odigrali smo kao u Norveškoj i opet izgubili na prekide, a tako smo lani izgubili i prvenstvo, to nam je jednostavno slabost. Tako igraju skandinavske momčadi, imaju tu kvalitetu iz prekida, koje koriste, dok mi ne iskoristimo prilike jedan na jedan“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.