Kek i Gavranović složni: “Za ovakve utakmice treniramo i živimo”

Kek i Gavranović složni: “Za ovakve utakmice treniramo i živimo”

Foto: Matjaž Kek/Hrvatska reprezentacija

Matjaž Kek i Mario Gavranović su nasmijani izašli pred novinare na Rujevici, uoči sutrašnjeg derbi susreta protiv Dinama koji je na rasporedu od 19:00 sati. Kako i ne bi, Rijeka pred svojim navijačima, u neosvojivoj tvrđavi na Rujevici dočekuje jedinog konkurenta za naslov, kojem pred međusobnu utakmicu bježi 4 boda.

“Kada se ujutro probudiš kao danas i pročitaš sve te silne pozitivne poruke od navijača onda možeš biti ponosan i sretan. Znaš da je pred tobom jedna velika utakmica. Dolazi nam jedan protivnik kojeg moramo respektirati, kojeg poštujemo, ali Dinamo u nama budi veliki motiv, inat i sigurno da moramo prikazati veliku mudrost i samopouzdanje kako bi došli do pozitivnog rezultata. To je pobjeda, jedina stvar koja nas zanima” – rekao je Kek.

Slovenski strateg na klupi Rijeke računa na glasnu podršku rasprodane Rujevice, ali isto tako smiruje tenzije:

“Navijači će nam zasigruno biti jedna velika podrška i energija koja nas može nositi u utakmici, ali na svima nama je da opravdavamo ovo veliko povjerenje koje imamo u gradu. Jedva čekamo da počne utakmica, za ovakve dvoboje treniramo i živimo, želimo pružiti predstavu o kojoj će se pričati. Naši navijači će srce ostaviti, a mi smo dužni učiniti isto – istrčati na teren hrabro, odgovorno i agresivno i razmišljati isključivo o sebi i svojoj igri. To je veliki derbi, o kojem se puno piše i priča, ali u konačnici to je samo jedna utakmica. S ovom utakmicom je još 30 bodova u opticaju, ništa se sutra neće odlučiti, ne razmišljamo o toj utakmici kao o završnom činu prvenstva.”

Igrački kadar Riječana je protkan ozljedama i suspenzijama, pa tako neće nastupiti Zuta zbog kartona, a Maleš i Šofranac uslijed ozljeda. No, još jedna bitna karika Riječana u posljednje vrijeme ima problema:

“Razmišljam o Vešoviću ili Martiću na poziciji lijevog beka, kojeg inače zauzima Zuta, dok bi na poziciji desnog krila mogao zaigrati netko od trojca Bezjak, Matei, Črnic. Bradarić nije trenirao i vidjeti ćemo da li je spreman za derbi, ali Čanađija je odličan na treninzima i nemam nikakvih problema ubaciti ga u vatru od prve minute.”

Sa trenerom Kekom utakmicu je najavio i Mario Gavranović, strijelac 7 golova za Riječane i igrač koji je na prošlom susretu na Rujevici poentirao u prvoj minuti:

“Radujemo se punoj Rujevici i želimo ostvariti dobar rezultat pred našim navijačima. Poštujemo protivnika, ali sigurno ga se ne bojimo. Naš mentalitet pred utakmicu se neće promijeniti samo zato jer je Dinamo sa suprotne strane. Imamo svoj cilj i pokušati ćemo pobjediti na našem terenu” – zaključio je Gavranović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.