Kek: “Heber se vraća, sezona je bila uspješna, a nadam se fantastičnoj atmosferi“

Kek: “Heber se vraća, sezona je bila uspješna, a nadam se fantastičnoj atmosferi“

Slovenski trener osvrnuo se na sutrašnji veliki derbi.

foto: nk-rijeka.hr

Ukoliko bi Hajduk osvojio Kup Hrvatske, to bi značilo da bi osigurao početak nove europske sezone iz trećeg pretkola Europske lige. Međutim, ukoliko bi Rijeka pobijedila Splićane u subotu, ili s njima remizirala, osigurala bi drugo mjesto prvenstvene ljestvice te navijala za Dinamo da u finalu Kupa pobijedi Bile i tako njima osigura izravni plasman u treće pretkolo.

Pred nama je tako još jedan Jadranski derbi, dvoboj dva velika kluba, koji nikada u međusobnim susretima nisu razočarali. Na samu utakmicu osvrnuo se i trener Rijeke Matjaž Kek:

“Kulisa će zaista biti fantastična, a puno je maštanja prije svakog derbija, kao i puno pametovanja nakon. Ipak, svima je jedna stvar zajednička, a to je da atmosfera i nogomet budu na vrhunskom nivou. Za nas je najbitnija stvar da nam se vratio Heber, iako me nije uvjerio da je spreman započeti od prve minute“, izjavio je.

Odgovorio je Slovenac i na pitanje hoće li ova posljednja utakmica sezone promijeniti ocjenu neuspješnosti cjelokupne sezone:

“Neće, jer je za mene sezona uspješna samo ako se osvoji trofej. To ne mora nikome biti imperativ, no ako si Rijeka moraš tako i razmišljati. S druge strane, neosvajanje trofeja automatski ne implicira neuspješnost. Prava analiza nam tek predstoji, međutim, ako znamo s koje smo polazišne točke krenuli i ako znamo da je Rijeka stabilan klub s brojnim navijačima uz sebe, onda se može reći da je ova sezona bila pozitivna“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.