Kek nakon utakmice: “Stalno tražimo tko je kriv, a krivi smo svi”

Kek nakon utakmice: “Stalno tražimo tko je kriv, a krivi smo svi”

Matjaž Kek je odlično postavio momčad koja je odigrala možda i najboljih 45 minuta ove sezone, ali onda se Rijeka raspala u nastavku utakmice.

Foto: Andro Turina

Rijeka je remijem u Ateni protiv AEK-a (2:2) u sklopu petog kola skupine H izgubila sve izglede za knock-out fazu Europske lige.

Iako su Riječani vodili 2:0, na kraju su morali spašavati bod i u zadnjem kolu, na Rujevici 7.12.,  će odigrati rezultatski nebitnu utakmicu s Milanom koji je siguran na prvom mjestu.

Matjaž Kek je odlično postavio momčad koja je odigrala možda i najboljih 45 minuta ove sezone, ali onda se Rijeka, kao toliko puta ove sezone, raspala u nastavku utakmice.

“Još  jednom se vidio naš glavni problem ove sezone. Kad dečki razmišljaju o igri i vjeruju u sebe, onda pokažu koliko su dobri. Ali, kad se uvuče strah, kad se počnu bojati pogrešaka, onda imamo problema. Rekao sam im u svlačionici da dok neće vjerovati u sebe i naš sustav, koji se pokazao dobrim, da neće biti dobro”, rekao je trener Rijeke nakon utakmice.

“Čestitam  im na 46 minuta igre. Onda je došla ta 47. minuta kad moraš biti koncentriran, kad moraš komunicirati i mi primimo gol. Naravno da je to Grcima dalo krila, mi smo se već malo potrošili i na kraju smo imali sreće. Neki će morati malo razmisliti o sebi ako žele igrati u Europi. To je fizika, to je koncentracija i moraš igrati, evo, 95 minuta. Kao da smo svi u klubu izgubili vjeru u sebe. Stalno tražimo tko je kriv, a krivi smo svi, kao što smo svi bili zaslužni. Šteta, žao mi je jer mislim da smo odigrali jednu korektnu europsku utakmicu”, zaključio je Kek.

“Prvo poluvrijeme smo igrali fantastično, mogli smo zabiti još golova, ali onda nam se desilo nešto što se ne smije dogoditi, a to je da pola minute prije poluvremena primimo gol. Znali smo da će jurnuti na nas u nastavku, grčevito smo se branili i na kraju morali spašavali bod”, rekao je veznjak Filip Bradarić.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.