Kek: “Napuštam Rijeku ako se nagodinu ne budemo borili za naslov“!

Kek: “Napuštam Rijeku ako se nagodinu ne budemo borili za naslov“!

Slovenac je zadao ultimatum klupskoj upravi.

Foto: Andrej Turina

Ukoliko Hajduk pobijedi Dinamo u finalu hrvatskog nogometnog Kupa, koje je na rasporedu u srijedu od 19 sati u Vinkovcima, Splićani će ići u treće, a Rijeka u drugo pretkolo Europske lige, iako su Riječani jučerašnjom 3:1 pobjedom nad Hajdukom i matematički osigurali drugo mjesto.

Matjaž Kek osvrnuo se stoga na cjelokupnu sezonu, ali i upozorio čelnike kluba:

“Ako Rijekin cilj ne bude opet naslov prvaka, neće ni mene biti u Rijeci. Nisam ja ovdje samo trener, nego i živim ovdje. Znači, jako dobro poznajem jadranski nogometni rivalitet i kada ostvarimo ovu prestižnu pobjedu nema nikoga sretnijeg od mene. A i sami ističete da svaku godinu završimo prije njih, no ja bih rađe želio biti prvak još koju godinu“, započeo je Slovenac.

Osvrnuo se tada i na samu jučerašnju pobjedu:

“U prvo poluvrijeme ušli smo motivirano i inspirirano, a 2:0 je samo bila logična posljedica te igre. Mogli smo biti bolji u nastavku, no našu pobjedu smatram zasluženom i izuzetno sam zadovoljan ovom polusezonom, posebno utakmicama na Rujevici“.

Za kraj je poručio da postoji jedna činjenica koja razlikuje, sada već bivšeg prvaka Hrvatske, od ostalih ambicioznih klubova u Hrvatski Telekom Prvoj HNL:

“Izuzetno je bitno što naša momčad i u situacijama kada nam ne ide ima podršku i od strane uprave i navijača, a i cijelog Kvarnera. Stvarno je bilo dosadno stalno slušati priču o Hajduku i Dinamu kao pretedentima za naslov. E sada je tu još jedan konstantan klub, koji je godinama u vrhu“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.