Kek: “Ništa još nije gotovo, ali napravili smo iskorak prema našem cilju”

Kek: “Ništa još nije gotovo, ali napravili smo iskorak prema našem cilju”

Foto: NK Rijeka/Facebook

Rijeka je na Rujevici u derbiju pobijedila trećeplasiranu ekipu Osijeka, te je tako iskoristila kiks Dinama u Koprivnici i otišla na 8 bodova razlike. Nakon utakmice, trener domaće ekipe Matjaž Kek nije skrivao zadovoljstvo učinjenim, a osim pohvala ekipi slovenski strateg je pohvalio i bučnu podršku navijača Rijeke koji su pomogli ekipi kada je bilo najpotrebnije:

“Čestitke igračima, šesti put smo u sezoni pobijedili jednu od najboljih ekipa lige i mislim da smo izuzetno ušli u utakmicu s obzirom da smo znali rezultat iz Koprivnice. Šteta što nismo realizirali sve te prilike, posebno se to vidjelo kod Marija Gavranovića koji je odigrao odličnu utakmicu, no nije imao sreće. No, imali smo snage da privedemo utakmicu kraju, unatoč problemima u drugom poluvremenu kada nismo pokazivali dobru igru, pogotovo pred kraj. Svaki puta kada nam je trebalo došla je podrška s tribina, koja nas je nosila do pobjede.”

Potom je Matjaž Kek stao na loptu i rekao kako sada treba smiriti euforiju, budući da je u igri još 18 bodova, nekoliko zahtjevnih utakmica i Slovenac se nije dao navući na tanki led pa da kaže kako je prvenstvo riješeno:

“Ovo je bila važna pobjeda, ali ja znam da je još 18 bodova u igri. Ništa nije riješeno, napravili smo iskorak, ali moramo nastaviti biti fokusirani na naš cilj. Već za četiri dana nas čeka teška utakmica protiv Intera, koji je nama uvijek nezgodan protivnik. Potom idemo u Zagreb Lokomotivi, dolazi nam i Hajduk, pa idemo u Koprivnicu i čeka nas izuzetno teška serija utakmica. Ali svakako bi rekao da smo napravili korak naprijed prema cilju, znali smo da Osijek na Rujevicu dolazi neopterećen i da može biti jako neugodan za nas, ali odigrali smo dobru utakmicu pred odličnom publikom”, zaključio je trener Rijeke.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.