Kek: “Ovo je bila krasna reklama za hrvatski nogomet”

Kek: “Ovo je bila krasna reklama za hrvatski nogomet”

Matjaž Kek poslije utakmice kontra Lokomotive kazao je kako samo želi da netko "zaštiti njegove igrače, koji sada plaču u svlačionici".

Matjaž Kek/www.nk-rijeka.hr

Kompletna momčad Rijeke bila je duboko razočarana nezasluženim porazom od Lokomotive u 24. kolu MaxTV Prve lige, a osobito je ljutit bio slovenski trener Matjaž Kek, koji se pred kraj utakmice u Zagrebu i verbalno ‘zakačio’ s direktorom lokosa Božidarom Šikićem.

Glavni sudac sporne utakmice Igor Križarić prvo je pomoćnom arbitru ‘dopustio’ da Riječanima poništi regularan pogodak Marina Tomasova u 10. minuti (zaleđe), a potom je pred sam kraj susreta, točnije u 89. minuti, dosudio “smiješan” kazneni udarac poslije teatralnoga pada Ante Rukavine, koji je u pogodak sigurno pretvorio Jerko Leko.

Kek je ‘u elementu’ bio još dugo poslije zaključenja susreta – psovao je po hodnicima, odbio rukovanje s predstavnicima ‘Dinamove filijale’, a mnogo je toga imao za reći i na službenoj konferenciji za medije.

“Svojim igračima čestitam na volji, želji i trudu, a Lokomotivi želim sve najbolje u prvenstvu. No, na ovo što se događalo zaista nemam komentara. Na stadionu je bilo toliko kamera da nema smisla nešto posebno i komentirati”, počeo je Kek, ispričavši se i za vlastite eskapade poslije ogleda.

“Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio neposredno prije isključenja, ali smatram da je normalno imati nekakvu reakciju. Jedino što želim jest da netko zaštiti igrače koji sad plaču u svlačionici. Znao sam što će se dogoditi i prije no što je utakmica počela”, kazao je slovenski trener.

“Nema ovo prevelike veze s igračima Lokomotive. Jadnici se po ovim njivama bore za preživljavanje, a doma se netko vjerojatno smije s daljinskim u ruci. Stvarno krasna reklama za hrvatski nogomet”, sarkastično je zaključio i zaputio se u autobus koji je njegove pokisle izabranike vratio na njihovu Kantridu.

Tomislav Ivković izrekao je, pak, vrlo zanimljivu rečenicu: “Cilj opravdava sredstvo. Po ovakvim je uvjetima gotovo nemoguće igrati, stoga svojim igračima čestitam na maksimalnom trudu i zalaganju. Suđenje nikad ne komentiram.”


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.