Kek poslije debakla nagovijestio: “Ako više ne mogu kontrolirati momčad, zna se što slijedi”

Kek poslije debakla nagovijestio: “Ako više ne mogu kontrolirati momčad, zna se što slijedi”

Slovenski stručnjak na klupi Rijeke preuzeo je odgovornost za katastrofalan rezultat protiv Aberdeena...

foto: nk-rijeka.hr

Šok i nevjerica dominirali su Kantridom poslije riječke europske premijere. Pod stijene je u drugom pretkolu Europske lige stigao Aberdeen te na koncu slavio s čak 3:0, nakon čega će bijeli u Škotskoj trebati, u najmanju ruku, čudo za nastavak europskog puta.

“Čestitam gostima, održali su nam pravu lekciju. Ispričavam se našim navijačima, potpuno je jasno da postoji i trenerova odgovornost za ovu blamažu. Sramotu potpuno preuzimam na sebe”, iskren je i izravan bio Majaž Kek.

“Bilo je vidljivo kako je ponovno bio upitan pristup određenih pojedinaca. No, ja sam te igrače postavio na teren, zar ne? Neka se pogledaju prvo međusobno, a potom i u ogledalo – jer neke su se stvari vidjele i iz aviona. Kad Moises, koji godinu dana nije igrao, najviše istrči, onda vam je zaista sve jasno”, zborio je slovenski strateg.

Slijede razgovori i analiza situacije, a ako je potrebno… “Moramo se vratiti radu i poštenom odnosu prema tom radu. Ja ću svoju crtu povući, pa ako više ne mogu kontrolirati momčad – zna se što slijedi. Još se jednom ispričavam navijačima zbog sramote. Išli smo iz pogreške u pogrešku, pogotovo u obrani, a nakon 2:0 više nije bilo šanse jer se igralo bez dinamike i agresije oko gostujuće zone”, zaključio je.

Ni strateg Aberdeena Derek Melness nije očekivao ovakav ishod puta u Lijepu našu. “Očito je da smo jako, jako zadovoljni. Bez obzira na teške uvjete i momčad Rijeke, koja je iza sebe imala navijače kojima se divim, moja je ekipa u ključnim trenucima odigrala točno onako kako smo se dogovorili. Uživao sam u ovoj večeri, ali posao nije gotov – pripreme za uzvrat počinju odmah.”

Razloga slavlju ima i više.. “Jako sam zahvalan svojim igračima, ovo je velik rezultat za klub jer smo igrali protiv jakog suparnika. Pogledajte samo tko je sve posljednjih godina nastupao na Kantridi i nije pobijedio. Zadivljen sam domaćim navijačima, i našu su ekipu s terena ispratili pljeskom. Čuo sam i naše navijače; bili smo impresionirani prvih 15-20 minuta, a kad smo taj pritisak izdržali na neki smo ih način utišali”, zaključio je Mellnes.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.