Khedira će na Svjetskom prvenstvu zaigrati za – Tunis!?

Khedira će na Svjetskom prvenstvu zaigrati za – Tunis!?

Je li moguće da vidimo dva brata u različitim zemljama na Mundijalu?

Foto: Sport.de

Prvi put nakon 2006. godine reprezentacija Tunisa izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se iduće godine održati u Rusiji. Stoga su čelnici Saveza krenuli u potragu za igračima koji bi povećali njihove šanse na Mundijalu.

A prvi na meti našao se ni manje, ni više, nego Khedira. No, riječ je o Rani Khediri, mlađem bratu daleko poznatijeg Samija Khedira. Ovaj 23-godišnji vezni igrač prije prelaska u Augsburg, igrao je za Leipzig i Stuttgart, no svoj puni potencijal nikada nije ispunio.

Upravo zato, nastup na velikoj smotri kakvo je Svjetsko prvenstvo trebao bi mu poslužiti za privlačenje skauta i odlazak u neki bolji klub. Ipak, sam Rani priznaje kako još nije odlučio o odgovoru na poziv iz Tunisa:

“Zvali su me iz Tunisa i to je istina, no još nisam odlučio o odgovoru. Ova situacija dosta je komplicirana, jer ne govorim ni francuski, ni arapski, a jedva da poznajem ijednog igrača Tunisa“.

Rani je rođen u Stuttgartu, a unatoč činjenici što je nastupao u svim mlađim selekcijama Njemačke, poziv u A reprezentaciju nikada nije dobio i upravo zato ima pravo nastupa za Tunis, iz kojeg mu dolaze oba roditelja.

“Poziv ću prihvatit samo ako procijenim da bi moje priključenje reprezentaciji bilo na obostranu korist. Da ja mogu pomoći toj zemlji, ali da i ona može pomoći meni i mislim da je to u redu. Ako procijenim da to nije slučaj, neću odugovlačiti i obznaniti ću svoju odluku vrlo brzo. Sada sam ipak fokusiran na idućih deset kola Bundeslige, a na proljeće ću podrobnije razgovarati s tuniskim čelnicima o mojoj odluci“, zaključio je Rani Khedira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.