Kickboxing: Ana Znaor europska prvakinja u light contactu, Petra Lončar srebrna

Kickboxing: Ana Znaor europska prvakinja u light contactu, Petra Lončar srebrna

Ana Znaor u finalu je pobijedila Talijanku Robertu Cargno i po peti put u svojoj karijeri osvojila naslov europske prvakinje

Ana Znaor, članica Kickboxing kluba Sušak iz Rijeke, pobijedila je u finalu Europskog kickboxing prvenstva Talijanku Robertu Cargno i po peti put u svojoj karijeri osvojila naslov europske prvakinje. Borba je bila u disciplini light contact do 70 kilograma. Meč je bio prilično neizvjestan. Ana je na početku bila prilično rezervirana što je Cargno nekoliko puta iskoristila i zadala nekoliko udaraca rukom. Prva je runda završila vodstvom Talijanke 2:0. Ana je nakon toga postepeno pojačavala tempo i preuzimala inicijativu. Druga je runda završila rezultatom 2:0 za našu reprezentativku, a do kraja meča je Ana potpuno dominirala i pobijedila rezultatom 3:0. U Aninoj pratnji je njezin otac i trener Predrag Znaor iz Malinske, a voditelj čitavog natjecanja je Romeo Deša iz Omišlja. Na ovom Europskom prvenstvu sudjeluje 607 natjecatelja iz 30 država, a finalne borbe se odvijaju na 3 borilišta.

U prvom meču dana, Petra Lončar je pokušala osvojiti prvu zlatnu medalju, od dva finala, u koja se plasirala. U meču koji je tehnički bio vrlo zahtjevan, Petra je i tehnički i taktički odradila borbu na najvišem nivou. Ipak, to nije bilo dovoljno da se pobjedi predstavnica Poljske koja je slavila sudačkom odluku. Drugo Petrino finale, u disciplini Point fighting je na rasporedu u subotu, te se nadamo da će Petra, iako još juniorka,  ipak uspjeti osvojiti zlato na Europskom prvenstvu za seniore.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.