Kickboxing: Ana Znaor pobjednica Svjetskog kupa u Austriji

Kickboxing: Ana Znaor pobjednica Svjetskog kupa u Austriji

Ana je bila najbolja među seniorkama do 70 kilograma i po 20. put u svojoj karijeri postala pobjednica Svjetskog kupa

Ana Znaor, članica Kickboxing kluba „Sušak“ iz Rijeke, osvojila je zlato na Svjetskom kickboxing kupu u light contactu koji je održan u Innsbrucku od  11. do 13. travnja. Ana je bila najbolja među seniorkama do 70 kilograma i po 20. put u svojoj karijeri postala pobjednica Svjetskog kupa.

Kao aktualna svjetska i europska prvakinja u toj kategoriji, Ana je bila nositeljica skupine. U svim borbama je bila dominantna i pobijedila je jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0 sve tri suparnice. U četvrtfinalu je porazila Njemicu Lauru Zeitz, a u polufinalu Poljakinju Annu Szcecinsku. U finalnoj borbi je pobijedila aktualnu europsku viceprvakinju i brončanu sa svjetskog prvenstva, Talijanku Robertu Cargno.

U subotu je Ana nastupila u semi contactu, ali nije uspjela doći do medalje. U kategoriji do 70 kilogrma u osmini finala dominirala je protiv Njemice Valentine Montoye rezultatom 13:3, a u četvrtfinalu je Ana izgubila od aktualne svjetske viceprvakinje u semi contactu, Ruskinje Marie Semenove s istim rezultatom. Nakon toga je nastupila i u višoj kategoriji, preko 70 kilograma, ali je opet imala nesreću da je već u prvoj borbi bila protiv druge Ruskinje Darie Merkulove, također viceprvakinje svijeta u toj kategoriji. Borba je bila prilično izjednačena, ali je na kraju ipak slavila Ruskinja rezultatom 15:10. Na svjetskom kupu je nastupilo 1727 boraca iz 26 država.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.