Kickboxing: Luka Bajčić prvi u Sloveniji, Ela Znaor i Gabrijel Burazer drugi

Kickboxing: Luka Bajčić prvi u Sloveniji, Ela Znaor i Gabrijel Burazer drugi

Luka Bajčić je nastupio u kategoriji dječaka do 32 kilograma. Ela Znaor se borila među starijim kadetkinjama do 46 kilograma, a Gabrijel Burazer među juniorima do 63 kilograma

Luka Bajčić, član kickboxing kluba iz Malinske osvojio je prvo mjesto na međunarodnom turniru u point fightingu koji je u subotu održan u slovenskom gradiću Izlake. Ela Znaor je drugoplasirana, a Gabrijel Burazer je osvojio srebro i broncu.

Luka Bajčić je nastupio u kategoriji dječaka do 32 kilograma. U polufinalu je pobijedio Borisa Aleksovskog iz Kopra rezultatom 7:3, a u finalu je slavio protiv Benjamina Zaveca iz Maribora. U vrlo izjednačenoj borbi Luka je pobijedio 6:5 i zaslužio pobjednički pokal.

Ela Znaor se borila među starijim kadetkinjama do 46 kilograma. U četvrtfinalu je slavila bez borbe jer je Gaja Hribar iz Domžala odustala prije meča. U polufinalu je pobijedila Špelu Borštnar iz kluba domaćina, PDK Izlake. Ela je slavila tehničkim nokautom pri bodovnom rezultatu 10:0. Nakon toga se u finalu sastala sa svojom čestom suparnicom, aktualnom europskom prvakinjom Petrom Gregorič iz Nove Gorice. Iako je Ela pobijedila u nekoliko zadnjih susreta, ovaj put je zlato ostalo u Sloveniji. Petra je pobijedila 8:6, a naša reprezentativka se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

Gabrijel Burazer je osvojio dvije medalje. Drugoplasiran je među juniorima do 63 kilograma, a treće mjesto je osvojio u istoj težinskoj skupini među starijim kadetima. U kadetskom četvrtfinalu je pobijedio Matiju Gregoriča iz Izole 4:1, a u polufinalu je imao uzbudljivu borbu protiv Glenna Aničića iz Kopra. Pred kraj meča je Gabrijel vodio, ali je dobio kazneni bod zbog nenamjernog izlaska iz borilišta pa je borba, nakon isteka regularnog vremena i rezultata 4:4, produžena za još jednu minutu. Na kraju je ipak slavio Gregorič 6:5. Nakon toga je Gabrijel nastupio među juniorima. U finalu se sastao s Mihom Drnovšekom iz Zagorja ob Savi. Naš mladi borac je na početku borbe dobio nezgodan udarac nogom u jetru pa njegova izvedba nakon toga nije više bila odgovarajuća. Borba je prekinuta pri rezultatu 3:0 za slovenskog natjecatelja, a Gabrijel je ostao drugoplasiran.

Mlade kickboksače je u Sloveniji vodio njihov trener Predrag Znaor iz Malinske. Oni su bili jedini predstavnici iz Primorsko-goranske županije. Turnir je okupio 91 natjecatelja iz 15 slovenskih i hrvatskih kickboxing klubova. Većina njih su članovi svojih nacionalnih reprezentacija i turnir im je odlično poslužio kao posljednja priprema pred odlazak na Svjetsko prvenstvo za juniore i kadete koje započenje za tjedan dana u talijanskom Riminiju. Isto se odnosi na Elu Znaor koja će u Italiji nastupiti u point fightingu među mlađim kadetkinjama do 47 kilograma. Ela je aktualna svjetska viceprvakinja od prije dvije godine iz Slovačke te aktualna europska viceprvakinja od prošle godine iz Poljske. Ove godine je u lipnju osvojila prvo mjesto na Svjetskom kupu u Italiji i velika su očekivanja na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.