Kinasewich: “Prekrasan je osjećaj vratiti se”

Kinasewich: “Prekrasan je osjećaj vratiti se”

Ryan Kinasewich danas debitira za hrvatsku reprezentaciju...

Tri godine nakon odlaska iz Medveščaka Ryan Kinasewich će opet igrati u Ledenoj. Na današnjoj prijateljskoj utakmici Hrvatske i Slovenije upisat će prvi nastup za našu reprezentaciju. Kinasewich je izjavio: “Ovdje mi je bilo jako lijepo i zato je prekrasan osjećaj vratiti se. Dok sam bio u Medveščaku stekao sam mnogo prijatelja, te su me u stožeru i momčadi dočekali ljudi koje već poznajem. Ove sezone sam malo igrao, no budući da sam dobio pravo nastupa za Hrvatsku nisam htio propustiti to iskustvo. Htio sam vidjeti kako je to igrati za reprezentaciju.”

Nastavio je: “Nakon mog odlaska bilo je manjih sukoba između mene i kluba, no to je sad iza nas. Medveščak mi je čak ove sezone pomogao u potrazi za klubom u Europi. Dolaskom u reprezentaciju sam također htio zahvaliti svom bivšem klubu na pomoći. Osim toga, zbog Medveščaka i imam pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Žao mi je što sam otišao iz kluba, ali tada sam mislio da je to najbolji potez za moju karijeru. No, klub i grad će zauvijek biti važan dio moga srca.”

Zadovoljan je reprezentacijom: “Odradio sam nekoliko treninga s momčadi i osjećam se jako dobro. Mislim da sam se uklopio. Reprezentacija je sastavljena od igrača koje poznajem, ali i od hrvatskih talenata koje sam vidio blizu leda kad sam bio član Medveščaka. Znam da je prošle godine osvojena srebrna medalja, a i ove godine imamo visoke ciljeve za koje smo spremni.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.