Kitzbühel: Natko Zrnčić-Dim 26., Ivica Kostelić 34. u superveleslalomu

Kitzbühel: Natko Zrnčić-Dim 26., Ivica Kostelić 34. u superveleslalomu

Od skijaša koji su prijavili namjeru nastupa u kombinaciji Natko je nakon superveleslaloma 10., Ivica 15.

Natko Zrnčić-Dim/Getty Images

Talijan Dominik Paris pobjednik je superveleslaloma Svjetskog kupa voženog u austrijskom Kitzbühelu. Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 26., Ivica Kostelić 34. mjesto.

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u utrku su, u konkurenciji 70 skijaša, krenuli s brojevima 43 i 45. I s određenim ambicijama u superveleslalomu, no još više s mislima na kombinaciju.

Do svoje prve superveleslalomske pobjede u Svjetskom kupu, a četvrte ukupno, 25-godišnji Talijan stigao je vremenom 1:09.99 minute. Drugo mjesto pripalo je olimpijskom pobjedniku u spustu iz Sočija Austrijancu Matthias Mayer koji je zaostao svega šest stotinki. Treći je bio  Austrijanac Georg Streitberger uz 34 stotinke zaostatka.

Natko je u konačnici, uz točno sekundu i pol zaostatka, upisao 26. mjesto,  drugi ovosezonski plasman u 30 u superveleslalomu te pet bodova. Ivičin zaostatak za Parisom bio je 2.02 sekunde. Za 30 stotinki nedostatno za superveleslalomski bod (34. pozicija), no  vrlo solidno uoči kombinacijske slalomske vožnje.

Od skijaša koji su prijavili namjeru nastupa u kombinaciji Natko je nakon superveleslaloma 10., Ivica 15. Austrijanac Marcel Hirscher u slalom kombinacije ulazi s 2.78 sekunde. zaostatka iz superveleslaloma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.