Nepravomoćnom presudom usvojena tužba Ivana Klasnića protiv liječnika Werdera

Klasnić dobio satisfakciju na sudu

Klasnić dobio satisfakciju na sudu

foto: Ivan Klasnić/Zimbio

Nepravomoćnom presudom na Zemaljskom sudu u Bremenu, usvojena je tužba bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića. Klasnić je prethodno podignuo tužbu protiv liječnika Werder Bremena u kojoj je teretio liječničku službu svog bivšeg kluba za grube liječničke propuste, koji su doveli do gubitka oba bubrega.

Konkretno radi se o liječnicima Goetzu Dimanskom i Manji Guhi, koji više nisu zaposlenici kluba, a sudac Bolay je na ročištu potvrdio kako su doista navedeni liječnici odgovorni za gubitak bubrega Ivana Klasnića. U presudi, sud u Bremenu ističe kako liječnici prilikom redovnih liječničkih kontrola koje su prolazili igrači Werdera, nisu uočili nepravilnosti u nalazima Ivana Klasnića. Problemi s bubrezima su uočeni tek prilikom operacije slijepog crijeva, a za navedenu grešku oba liječnika moraju platiti Ivanu Klasniću 100.000 eura odštete za pretrpljene bolove, te moraju snositi i sve liječničke troškove. Nadalje, sud je ustvrdio kako je samo u 2007. godini Klasnić pretrpio materijalnu štetu od milijun eura, zbog toga što nije bio u mogućnosti ispunjavati svoje profesionalne obveze, te stoga ima pravo i na naknadu materijalne štete, koja u presudi nije jasno definirina. Sudski proces je potrajao gotovo cijelo desetljeće, a presuda je nepravomoćna, što znači da postoji mogućnost žalbe.

Nakon što je Klasniću bolest pravilno dijagnosticirana, 2007. godine se podvrgnuo operaciji transplatacije oba bubrega. Donori su bili njegovi roditelji, no u međuvremenu je došlo do novih zdravstvenih komplikacija, budući da donirani bubreg od oca više ne radi pravilno. Slijedom navedenog, bivšem hrvatskom reprezentativcu treba novi bubreg, na kojeg čeka od jeseni, a do tog trenutka je obvezan ići na dijalizu tri puta tjedno.

Ivan Klasnić je rođen pred 37 godina u Hamburgu, a u karijeri je nastupao za St.Pauli, Werder, Nantes, Bolton i Mainz. Najveći uspjeh je postigao u redovima Werdera, sa kojim je osvojio i njemačko prvenstvo. Za reprezentaciju Hrvatske je sakupio 41 nastup, a postigao je 12 golova. Posebno se pamte njegovi golovi na EP u Austriji i Švicarskoj, gdje je Klasnić bio najbolji strijelac Hrvatske s 2 gola, čime je postao prvi nogometaš koji igrao na jednom velikom natjecanju nakon transplacije bubrega.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.