Veliko priznanje za hrvatskog boksačkog reprezentativca Filipa Hrgovića

Kličko se za meč godine sprema uz pomoć Filipa Hrgovića

Kličko se za meč godine sprema uz pomoć Filipa Hrgovića

Foto: Fight Site

29. travnja se u Londonu sastaju Vladimir Kličko i Anthony Joshua, a već sada je potpuno jasno kako se radi o najvećem boksačkom dvoboju u ovoj godini. Naime, Kličko i aktualni svjetski prvak Joshua će se boriti na Wembleyu pred nevjerojatnih 90.000 gledatelja, a organizatori su istakli kako su mogli prodati još dvostruko toliko karata, sudeći po interesu javnosti za ovim dvobojem.

Legendarnom Vladimiru Kličku će za dvoboj u u teškoj kategoriji po IBF i WBA verziji pomagati i hrvatski boksač Filip Hrgović, a Hrgović pritom ne skriva zadovoljstvo pozivom iz Kličkovog tabora:

“Još jednom je iz kampa Vladimira Klička stiglo priznanje za moj rad i moju kvalitetu. Pozvan sam da mu budem sparing partner u pripremama za meč s Anthony Joshuom, što je jedan od najbitnijih mečeva u njegovoj karijeri. Sretan sam i ponosan, veselim se tjednima koji slijede, zajedničkim treninzima i sparinzima i siguran sam da ću mu biti od koristi”, kazao je Hrgović.

Pritom valja naglasiti kako našem boksaču ovo nije prvi put da surađuje s Kličkom, budući da je Hrgović već bio sparing partner Kličku za borbu protiv Tysona Furya. Ta je borba zbog Furyeve ozljede otkazana, no Kličko je očito bio zadovoljan Hrgovićem, koji će se Kličkovom timu pridružiti na pripremama u Austriji.

Foto: Filip Hrgović/Facebook

Prethodno su se Kličko i Joshua trebali boriti krajem prošle godine u Manchesteru, ali tada je Kličko dvoboj otkazao zbog ozljede. Umjesto Klička priliku je dobio Molina, no Joshua je slavio u tom dvoboju, a ostaje za vidjeti može li Kličko Joshui zadati prvi poraz nakon 18. uzastopnih pobjeda.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.