Kljaković Gašpić četvrti tri dana prije kraja u Palma de Mallorci

Kljaković Gašpić četvrti tri dana prije kraja u Palma de Mallorci

Stigli smo do polovice regate Europskog kupa u Palma de Mallorci - tri su dana prošla, a tri su još preostala. Ivan Kljaković Gašpić četvrti je u Finnu, a Tina Mihelić 11. u Laser Radialu.

Ivan Kljaković Gašpić/Foto: HJS

Napokon jedan ‘normalan’ dan u Palma de Mallorci – bez zastoja, čekanja, odgoda. Program je odrađen brzinski, ženski 49er je oko 18 sati još bio na moru, no svi su ostali završili značajno ranije nego prošla dva dana kad su se s mora vraćali debelo iza 19 sati. Malo odmora za flotu nakon prva dva prilično zahtjevna dana.

Ivan Kljaković Gašpić jedri upravo onako kako znamo da će to napraviti. Kako se približava završnica regate Ivan je sve bolji, smiren je, zna da dobro jedri, a tek je onda ‘ubojit’. Nakon tri dana je četvrti, a danas je pobijedio u šestom plovu regate.

“Volio bih biti na podiju u Palmi, ali ishod ovakvog natjecanja zaista je teško kontrolirati s obzirom na nestabilne uvjete na moru”, komentirao je Ivan.

Nenad Bugarin također je i dalje odličan 13, na 15. mjestu je Milan Vujasinović, a 25. Josip Olujić. Imati tri kormilara među najboljih 15, odnosno četiri u 25, na regati ovako visoke razine u predolimpijskoj godini – kad je cijela flota već nabrijana i spremna za velike rezultate – više nego dobro! Na prvom mjestu i dalje je Novozelanđanin Josh Junior.

U Laser Radialu Tina Mihelić vjerojatno će htjeti zaboraviti današnji dan. Nije išlo, u konačnici su ostvarena dva plasmana oko 20. mjesta. U ukupnom poretku nakon šest jedrenja drži 11. poziciju.

“Danas smo napokon ranije završili. Puhalo je 15ak čvorova s kratkim valom. U prvom plovu imala sam odličan start na regatnom brodu i vozila s grupom lijevo. U jednom trenutku našla sam se u sredini, ni u lijevom vjetru ni u desnom, tako da su me prošle s obje strane… U drugom plovu opet odličan start – držala sam desnu stranu, odmah do Bjeloruskinje koja je prva obišla prvu oznaku, ali nedostajalo mi je brzine, nisam baš najbolje vozila po ovom kratkom valu….Sve je škola, kao i uvijek”, zaključila je Tina.

Ana Zelić nalazi se na 81. mjestu, vodi Britanka Alison Young, a među laserašima je naš najbolji predstavnik Filip Jurišić na 30. mjestu. Daniel Mihelić je 33, Toma Višić 83, a Bogoslav Bugarin 99. Na broju jedan stacionirao se Nijemac Phillip Buhl.

Luka Mratović među daskašima je na 42. mjestu, a vodi Francuz Juline Bontemps. Za daskaše sa zmajem natjecanje je završilo i Martin Dolenc zauzeo je šesto mjesto u konkurenciji 15. natjecatelja. Pobjednik regate u ovoj neolimpijskoj disciplini jest Španjolac Florian Trittel.

U muškom 470 vode Britanci Patience/Bithell, u ženskom Novozelanđanke Aleh/Powrie, u 49eru Novozelanđani Burling/Tuke, u ženskom 49eru Dankinje Hansen/Iversen, a u katamaranu Nacra 17 Francuzi Besson/Riou.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.