Kljaković Gašpić na korak od naslova europskog prvaka!

Kljaković Gašpić na korak od naslova europskog prvaka!

Ivan Kljaković Gašpić u nedjelju će se u Splitu boriti za titulu europskog prvaka.

Ivan Kljaković Gašpić prvi je na Europskom prvenstvu klase Finn uoči sutrašnjeg plova za odličja! Ima sigurno najmanje srebro, a za zlato će se nadmetati s trenutačno drugoplasiranim Novozelanđaninom Joshom Juniorom, koji zaostaje samo dva boda. U finale se kao osmi plasirao Milan Vujasinović, dok Nenad Bugarin praktički ima sigurnu juniorsku broncu.

U osmom plovu prvenstva, prvom današnjem, Ivan Kljaković Gašpić preuzeo je vodstvo. U drugom plovu dana, devetom ukupno, vodstvo je zadržao. Treći plov je nažalost na polovici prekinut jer je nestalo vjetra. Šteta, jer da se došlo do cilja slijedeća rečenica bila bi glasila da je Ivan Kljaković Gašpić europski prvak. Konkurencija je bila daleko iza i zlato je već danas moglo biti u džepu. No, naravno, to su uobičajene situacije u jedrenju i nema nervoze.

Drugoplasirani Novozelanđanin Josh Junior zaostaje dva boda, to je zaista minimalna razlika. Ostatak flote ima solidan zaostatak tako da se sutra može očekivati veliki dvoboj ove dvojice vrsnih kormilara za titulu europskog prvaka.

“Sve je pod kontrolom. Nakon drugog dana počele su se kockice slagati, uz dosta zbrke i nepredvidivih uvjeta na moru koji su svima dali dosta glavobolje. Ispalo je sve u redu, sutra još plov za odličja, dobro se osjećam, zadovoljan sam sa svime. Srebro je najmanje odličje, ali sutra sigurno treba jedriti za zlato, nema nikakvih kalkulacija”, kazao je Ivan Kljaković Gašpić.

Umoran se s mora vratio Novozelanđanin, koji je od prvog dana prvenstva u samom vrhu, na vodećim pozicijama. “Bit će vrlo tijesno, prava bitka lokalnog junaka protiv nekog van Europe, on će htjeti svakako zadržati prvo mjesto, a ja mu želim preoteti to!”, jednostavno je objasnio simpatični Junior.

Kao osmi se u finale plasirao Milan Vujasinović, bit će to njegovo treće finale ove godine – također se može kazati kako je u zavidnoj formi. U finalu je jedrio i na Europskom kupu u Palma de Mallorci i na Svjetskom kupu u Hyeresu. “Imali smo svakakvih uvjeta, od jakog vjetra do srednje i laganog, tako da mogu reći da je regata prošla sa svim uvjetima što je najviše pošteno”, komentirao je Vujasinović.

Na 18. mjestu je Nenad Bugarin, treći među juniorima, također je 99% sigurno bronca njegova. 20. je Josip Olujić, a 46. Tudor Bilić. U sutrašnjem finalu za deset najboljih bit će vrlo uzbudljivo i za broncu, za koju konkuriraju tri kormilara. Na trećem mjestu je Slovenac Vasilij Žbogar, četvrti je Britanac Edward Wright, dok je peti Rus Arkadiy Kistanov.

Start plova za odličja predviđen je u 12 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.