Kljaković Gašpić nadomak medalji u Splitu

Kljaković Gašpić nadomak medalji u Splitu

Ivan Kljaković Gašpić blizu je medalje na Europskom prvenstvu...

Ivan Kljaković Gašpić

U Splitu se održava Europsko prvenstvo u klasi Finn. Nakon tri plova Ivan Kljaković Gašpić se nalazi na drugom mjestu i dva dana do kraja natjecanja blizu je medalje. Jučerašnje natjecanje održano je po vjetru od dvadesetak čvorova i velikim valovima. Bili su to vrlo teški uvjeti za jedriličare. Nekoliko natjecatelja je odustao, no Kljaković Gašpić je još jednom pokazao zašto je već nekoliko godina jedan od najboljih jedriličara svijeta u Finnu. U tri današnja plova osvojio je dva druga i jedno četvrto mjesto i nakon sedam plovova nalazi se na drugom mjestu. Do kraja regate su još dva dana.

U vodstvu je Novozelanđanin Josh Junior sa šest bodova manje od našeg natjecatelja. Trećeplasirani Slovenac Vasilij Žbogar već ima veliki zaostatak i vjerojatno će se u posljednja dva dana za zlato boriti vodeći dvojac. Prema pravilima Finna europski prvak ne mora biti Europljanin.

Kljaković Gašpić je izjavio: “Zadovoljan sam, vjetar je lijepo puhao. Bio je to novi dan u uredu. Znam da imam znanje i mogućnosti, ali to je trebalo prikazati na regatnom polju. Šteta što sam lošije otvorio natjecanje i sve se u prva tri dana malo zakompliciralo. Kad odradim regatu kako znam jedrim odlično. Sad se moram odmoriti jer su sutra možda opet tri plova na rasporedu.”

Milan Vujasinović je na devetom mjestu. Nakon šestog plova bio je četvrti, no jučer je nešto slabije jedrio. Josip Olujić je na 15. mjestu, Nenad Bugarin je 19., a na 47. poziciji je Tudor Bilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.