Kljaković Gašpić peti, Tina Mihelić sedma u Palma de Mallorci

Kljaković Gašpić peti, Tina Mihelić sedma u Palma de Mallorci

Vjetrovit prvi dan regate Europskog kupa u Palma de Mallorci... Nakon dva plova Ivan Kljaković Gašpić peti je u Finnu, a Milan Vujasinović deveti, dok je Tina Mihelić sedma u Laser Radialu.

Ivan Kljaković Gašpić

Palma de Mallorca donijela je prvog dana Trofeja princeze Sofije nestabilne i vjetrovite uvjete za jedrenje, na nekim regatnim poljima vjetar je dostizao i do 30 čvorova, pa većina klasa nije odjedrila puni predviđeni program, primjerice kvalifikacijska skupina daskaša u kojoj je trebao nastupiti Luka Mratović. Dug je dan bio, dio flote je na more isplovio jutros oko deset sati i vratio se iza 19. Valjalo je i na rezultate pričekati.

Finaši su odradili dva plova, Ivan Kljaković Gašpić ponovno je bio na razini zadataka, među 74 kormilara nalazi se na petom mjestu. Također odličan je Milan Vujasinović na devetom. Josip Olujić je 20, a Nenad Bugarin 34. Prvi je zasad Francuz Jonathan Lobert.

Među više od 100 kormilarki u Laser Radialu Tina Mihelić je sedma, u današnja dva plova bila je sedma i treća. “Gladna sam se vratila s mora haha, dugo smo zaista bili na regatnom polju, šest i pol sati, uvjeti za jedrenje bili su očajni. U prvom plovu vjetar je divljao, deset do 20 čvorova i promjene smjera od 50 stupnjeva! Bila sam druga na prvoj oznaci, u slijedećoj stranici vjetar je pao i okrenuo i tu sam izgubila nekoliko mjesta. U drugom plovu sam lošije startala, ali sam brzo uspijela doći do čistog vjetra i odjedrila po refulima i dricevima”, prenijela nam je Tina.

Naše druge predstavnice Ane Zelić zasad nema u objavljenim rezultatima. U prvom plovu joj je puknuo jarbol pa nije stigla do cilja, u drugom je jedrila s drugim jarbolom i brojem na jedru što suci još moraju registrirati. Povela je Bjeloruskinja Tatiana Drozdovskaya.

Laseraši su kao i uvijek najbrojnija flota, ima ih oko 170, jedre u tri kvalifikacijske skupine, što je vrlo zahtijevan program, tako da su oni danas uspjeli odjedriti samo jedan plov. Ukupni poredak se može objaviti tek nakon što se barem dva plova održe, tako da zasad imamo samo pojedinačne plasmane za ovu disciplinu. Daniel Mihelić u svojoj skupini je bio 12, Toma Višić 21, Filip Jurišić 28, a Bogoslav Bugarin 32.

“Vozio sam se oko desetog mjesta, međutim taknuo sam oznaku, morao zbog toga odraditi kazneni okret, puno sam izgubio”, nezadovoljan je bio Filip Jurišić.

Prva mjesta upisali su Šveđanin Jesper Stalheim, Australac Tom Burton i Britanac Lorenzo Brando Chiavarini. Među 15 daskaša sa zmajem, neolimpijskoj dsiciplini koja će se vjerojatno u olimpijskom programu pojaviti 2020, Martin Dolenc je šesti, vodi Španjolac Florian Trittel.

U muškom dvojcu 470 poveli su Francuzi Guilbaud/Guillarm, u ženskom Novozelanđanke Aleh/Powrie, među 49erima prvi su Novozelanđani Burling/Tuke, u ženskom 49er FX-u Španjoke Dominguez/Moro, a u katamaranu Nacra 17 Portorikanci Figuerda/Valdes.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.