Klopp: “Trebao sam najaviti odlazak na početku sezone”

Klopp: “Trebao sam najaviti odlazak na početku sezone”

Jürgen Klopp/Foto: commons.wikimedia.org - Tim.Reckmann

Momčad s Westfalena počela je igrati bolje od kada je Jurgen Klopp najavio da odlazi na kraju sezone. Prošlo je nešto više od mjesec dana od te objave, a Borussija iz Dortmunda u tom vremenu ne zna za poraz.

Probili su se u finale Kupa Njemačke, a sa samog su se začelja Bundeslige probili do sedme pozicije. Dva boda ih dijele od šestog mjesta koje vodi u Europu, a trenutno ja na tom mjestu Schalke. “Da sam znao da će se u tom smjeru razvijati stvari, objavio bih da odlazim već početkom sezone. Vrlo bi vjerojatno tada ekipa napravila proboj prema samom vrhu ljestvice.

U jednom smo trenutku osjetili kako se nalazimo na sigurnoj udaljenosti od zone za ispadanje i tada su krenuli mnogo bolji rezultati. Sada smo u utrci za Europsku ligu. Zaista nisam siguran je li to zbog moje objave o odlasku iz kluba,” rekao je Klopp.

Do kraja prvenstva još su ostala dva kola, a Borussija sljedećem gostuje kod Wolfsburga. To je ujedno i uvertira u finale Kupa koje će se odigrati 30. svibnja u Berlinu.

“Zadovoljan sam kako igramo u posljednje vrijeme, ali možemo još mnogo bolje od ovoga. Vjerujem kako ćemo to pokazati već idućeg tjedna protiv Wolfsburga,” zaključio je trener Borussije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.