Klopp: “Trebao sam najaviti odlazak na početku sezone”

Klopp: “Trebao sam najaviti odlazak na početku sezone”

Jürgen Klopp/Foto: commons.wikimedia.org - Tim.Reckmann

Momčad s Westfalena počela je igrati bolje od kada je Jurgen Klopp najavio da odlazi na kraju sezone. Prošlo je nešto više od mjesec dana od te objave, a Borussija iz Dortmunda u tom vremenu ne zna za poraz.

Probili su se u finale Kupa Njemačke, a sa samog su se začelja Bundeslige probili do sedme pozicije. Dva boda ih dijele od šestog mjesta koje vodi u Europu, a trenutno ja na tom mjestu Schalke. “Da sam znao da će se u tom smjeru razvijati stvari, objavio bih da odlazim već početkom sezone. Vrlo bi vjerojatno tada ekipa napravila proboj prema samom vrhu ljestvice.

U jednom smo trenutku osjetili kako se nalazimo na sigurnoj udaljenosti od zone za ispadanje i tada su krenuli mnogo bolji rezultati. Sada smo u utrci za Europsku ligu. Zaista nisam siguran je li to zbog moje objave o odlasku iz kluba,” rekao je Klopp.

Do kraja prvenstva još su ostala dva kola, a Borussija sljedećem gostuje kod Wolfsburga. To je ujedno i uvertira u finale Kupa koje će se odigrati 30. svibnja u Berlinu.

“Zadovoljan sam kako igramo u posljednje vrijeme, ali možemo još mnogo bolje od ovoga. Vjerujem kako ćemo to pokazati već idućeg tjedna protiv Wolfsburga,” zaključio je trener Borussije.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.