Kluivert na Karibima, Cisse u Senegalu

Kluivert na Karibima, Cisse u Senegalu

Patrick Kluivert preuzeo je prvi samostalni trenerski zadatak - vođenje reprezentacije Curacaoa.

Bee Taechaubol, Patrick Kluivert i Fabio Cannavaro/Foto: Gettyimages

Patrick Kluivert uhvatio se u koštac sa svojim prvim samostalnim trenerskim zadatkom. Proslavljeni je Nizozemac, naime, prihvatio ponudu Curacaoa te će voditi reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kluivert je prošle sezone obnašao funkciju pomoćnika Louisu Van Gaalu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (kratko je bio i pomoćnik u Twenteu), a na klupi karipske momčadi zamijenit će domaćeg stručnjaka Normana Girigoriea.

Curacao trenutačno zauzima 160. mjesto Fifine ljestvice, a u Brazil se nisu plasirali okončavši natjecanje u skupini F iza Haitija i Antigue i Barbude. Debi 38-godišnjeg trenera zbit će se u CONCAF-ovim kvalifikacijama protiv Montserrata 27. i 31. ožujka.

Na senegalsku je klupu pak sjeo bivši reprezentativac Aliou Cisse, naslijedivši na toj poziciji Alaina Giressea, kojemu je presudilo rano ispadanje na proteklom Afričkom kupu nacija.

Cisse je jedan od istaknutijih senegalskih nogometaša posljednjih desetljeća, u nacionaloj je selekciji odigrao 35 utakmica, a bio je i među ponajboljim igračima u plasmanu u četvrtfinale na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.