Kobe Bryant: “Igrat ću još jednu sezonu”

Kobe Bryant: “Igrat ću još jednu sezonu”

Kobe Bryant nakon iduće NBA sezone trebao bi završiti profesionalnu igračku karijeru.

Kobe Bryant/Getty Images

Kobe Bryant priznao je američkim novinarima kako je nakon saznanja o okončanju tekuće sezone, zbog ozljede koju je zaradio u porazu Los Angeles Lakersa od New Orleansa krajem siječnja, ozbiljno razmišljao o okončanju karijere.

36-godišnji je košarkaš povredu desnog ramena ‘zaradio’ prigodom jednoga zakucavanja, a da u tom trenutku nije shvaćao ozbiljnost ozljede dovoljno govori činjenica kako je do kraja spomenute utakmice šutirao – lijevom rukom.

“Prvo što sam pomislio bilo je kako nisam siguran mogu li izdržati još jedan višemjesečni oporavak”, priznao je Bryant. “Prije završetka sljedeće sezone sigurno se neću umiroviti – to nikada nije bilo upitno”, ipak je istaknuo.

Ugovor s Lakersima veže ga do ljeta 2016. godine, a u sljedećoj bi sezone trebao zaraditi najviše u čitavom NBA-u, čak 25 milijuna dolara.

“Ako me sad pitate želim li igrati i poslije toga, odgovor je – ne.”

Jedan od ponajboljih NBA košarkaša svih vremena ipak je ostavio ponešto prostora za ‘manipulaciju’. “Ipak, i taj se moj stav još može promijeniti. Ako ću i dalje uživati u ustajanju i odlasku na treninge svaki dan, nastavit ću igrati košarku. No, nakon tri godine mrcvarenja s ozljedama shvaćam zašto mi se više jednostavno ne bi dalo s time nositi”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.