Kobeščak: “Smjena trenera bit će pozitivan šok”

Kobeščak: “Smjena trenera bit će pozitivan šok”

Vjekoslav Kobeščak, novoustoličeni trener dubrovačkog Juga, uvjeren je kako će trenerska smjena biti pozitivan šok za momčad gospara...

Vjekoslav Kobeščak

Pomalo neočekivana smjena dogodila se u Gružu. Miho Bobić svojevoljeno je, potaknut lošim igrama i rezultatima svoje momčadi u posljednje vrijeme, trenersku palicu VK Juga prepustio Vjekoslavu Kobeščaku, koji je u redove gospara došao iz rivalske Mladosti.

“Situacija je već neko vrijeme turblentna i to je jasno svakome tko prati razvoj situacije u Jugu. Bilo je naznaka kako će se obratiti meni, tako da moram istaknuti kako ova odluka nije bila donesena naprečac”, komentirao je Kobeščak.

Do kraja sezone još se dosta toga može učiniti i popraviti, a novi je strateg uvjeren kako može motivirati i podići momčad. “Dugi niz godina gledao sam Jug samo kao suparnika i konkurenta, no s većinom igrača imam iskustvo iz reprezentacije. Poznate su mi njihove kvalitete, a tek treba procijeniti njihovo fizičko i psihičko stanje, koje je zasigurno poljuljano.”

“Ovaj je potez pozitivan šok, koji bi trebao motivirati ekipu. Jug je dugo imao svoju prepoznatljivu igru baziranu na igračima iz vlastitog omladinskog pogona, a upravo sada – u situaciji kad su u krizi – ne treba previše izmišljati, već se – vratiti korijenima”, zaključio je iskusni trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.