Kočevje otvorilo 10. sezonu zimske lige

Kočevje otvorilo 10. sezonu zimske lige

Prvo kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera održanog u Kočevju.

Prvo kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

Ovog puta je otvorenje desete sezone pripalo Kočevju u Sloveniji i njenim  domaćinima predvođeni Janezom Dejakom. Snijeg koji je zabijelio sva okolna mjesta i vrhove oko staze bio je idiličan okvir utrci po vrhunski pripremljenoj stazi koja se iz godine u godine transformira i postaje domom budućih biciklista okolice.  Novi usponi i spustovi po novim linijama od vrha planine do dna dali su stazi posebnu čar, podloga je u nekim dijelovima bila vlažna i blatnjava, ali zimi bi bilo čudno da je drugačije.

Na startu se našlo manji broj sudionika nego inače, ali borbenost nije falila na terenu. Na kraju odvoženih pet krugova pobjeda je otišla u ruke Mitje Tancika ispred Jože Vesela i Boruta Križana. Najbrži kadet dana bio je mladi Lovro Matek iz BK Rijeke, Miha Debeljak iz Energije team bio je najbrži senior. Kod Master A je Mitja Tancik (Energija team) završio na najvišoj stepenici kao i Jože Vesel (KD PAPEŽ) u Masterima B i Milan Vrban (BK Crikvenica) u Masterima C. Petra Valković Zujić bila je najbrža seniorka na stazi, a Anja Nadu (BK Montes) u kategoriji cura do 15. godina.  Mladi Jure Rus (MBK sport.si) pobjednik je u kategoriji do 13 godina kao i Ivan Merlić (BK Montes) kod mladića do 15. godine.

U prvoj utrci dana na kraćoj stazi gdje su snage odmjerili mlađi bikeri pobjedu su osvojili Bor Križan (Energija team), Lenart Dejak (Energija Team) i Jurij Zupanič (KD Melamin) i to u kategorijama U7, U9 i U11. U istim kategorijama, ali ženskoj konkurenciji pobijedile su Ema Smola (KD Melamin), Mia Križan (Energija Team) i Mirta Pusec (BK Montes).

Sljedeće kolo vozi se već 20.studenog u mjestu Dražice pored Grobnika.

Čestitke svim sudionicima i novi poziv za nove izazove na stazama već sljedeće nedjelje…

foto:  Prvo kolo  MTB Zimske lige Istre i Kvarnera 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.