Kockasti još uvijek nemaju kamp u Rusiji: “Dobro je što čekamo ždrijeb”

Kockasti još uvijek nemaju kamp u Rusiji: “Dobro je što čekamo ždrijeb”

"Što ćeš u Moskvi, ako igraš utakmice na četiri-pet sati leta", pita se bivši hrvatski nogometaš.

Ognjen Vukojević/Getty Images

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i član ukrajinskog Dinama iz Kijeva te moskovskog Spartaka Ognjen Vukojević odlično poznaje smještajne kapacitete i kampove u blizini ruske prijestolnice.

I sam je za Kockaste tri puta nastupio na velikim natjecanjima pa je stoga idealan sugovornik kada je u pitanje smještaj Kockastih za vrijeme prvenstva u Rusiji. Podsjetimo, reprezentacija još uvijek nije odabrala kamp.

“Da budem konkretan i sasvim približim život igrača u vrijeme velikog natjecanja, moj je idealni kamp Bad Tatzmannsdorf. Lijepi hotel, ugodan smještaj, dobra hrana, bazen, dovoljno mjesta i tišine za odmor. U hotelu imaš mir, nitko u njega ne može ući, a opet, nije negdje daleko od civilizacije. Zato su svi naši izbornici voljeli taj kamp, vraćali mu se i nakon Eura 2008., to je, ajmo reći, neki ideal. Iako, jasno, nije lako uspoređivati kampove u Austriji ili Švicarskoj s onima u Rusiji i Ukrajini, ipak je razlika”, kazao je Vukojević koji naglašava kako je veliki problem u Rusiji promet.

“Skupina traje desetak dana, dolazi se u Rusiju koji dan ranije, ajmo reći, da si tamo dva tjedna. Naravno, ja se nadam da ćemo biti puno dulje, ali, uzmimo kao mjerilo ta dva tjedna. Na utakmicu potrošiš, praktički, tri puna dana, stalno si na putu, znači, u kampu si osam-devet dana. Stoga je, po meni, najvažnije uzeti kamp gdje se neće gubiti toliko vremena i živaca na putovanja. Kažem, svi bi htjeli u Moskvu ili St. Peterburg, ali, što ćeš tamo, ako igraš utakmice na četiri-pet sati leta, a nijednu u Moskvi? Zato je dobro što čekamo ždrijeb, dobra odluka”, zaključio je bivši veznjak hrvatske nogometne reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.