Kokoškov je postao prvi trener koji nije amerikanac na klupi NBA ekipe

Kokoškov je postao prvi trener koji nije amerikanac na klupi NBA ekipe

Srpski trener ispisao povijest.

Službeno je postalo da će srpski trener Igor Kokoškov postati novi trener Phoenix Sunsa, kluba za koji igra naš Dragan Bender i tako ispisati NBA povijest.

Igor Kokoškov trenutno ima 46 godina i pomoćnik je u Utah Jazzu. Od iduće sezone bi trebao zamijeniti i Jaya Trianoa. Kao pomoćnik u NBA je proveo 18 godina. Bio je u klubovima poput Detriot Pistonsa, Cleveland Cavaliersa, Utah Jazza, Orlanda Magica i Los Angeles Clippersa.

Bio je prvi Europljani koji je postao pomoćni trener NBA ekipe. Najveći američki uspjeh je doživio 2004. godine kad je kao pomoćni trener osvojio NBA naslov sa Detriot Pistonsima.

Svi ga najviše poznaju po prošlogodišnjem Eurobasketu gdje je osvojio sa Slovenijom zlatnu medalju. Slovenija je završila to natjecanje bez i jednog poraza.

Generalni direktno Phoenix Sunsa Ryan McDonough:

“Oduševljeni smo što ćemo dovesti Kokoškova natrag u Arizonu kao glavnog trenera Phoenix Sunsa . Igor je bio jedan od prvih neameričkih pomoćnih trenera na NCAA i NBA razini, a njegov zadnji uspjeh je vođenje slovenske reprezentacije do zlata na EuroBasketu 2017. Igorovi timovi uvijek su se fokusirali na razvoj igrača, kreativni stil igre i uspjeh.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.