Kolak na užem popisu za najbolju europsku mladu atletičarku

Kolak na užem popisu za najbolju europsku mladu atletičarku

Sara Kolak, koja je najprije osvojila broncu u bacanju koplja na Europskom prvenstvu da bi potom nevjerojatnim hicem od 66,18 m  osvojila zlato na O.I. u Riju,  našla se na skraćenom popisu kandidata za najbolju mladu atletičarku u 2016.

Među kandidatkinjama natječu se još 20-godišnja Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200 m te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, osvajačica zlatne olimpijske medalje u disku, ostala je bez kandidature za najbolju europsku atletičarku.

Pobjednike će izabrati navijači, mediji, Savezi članovi Europske atletske federacije kao i stručnjak Europskog atletskog panela.

Spomenimo i kako Europska atletska federacija (EAA) intenzivno radi na strategiji svojih natjecanja odnosno na utjecaju tih natjecanja na naš sport. Stoga je i objavljena anketa za razne sudionike u kojoj se može sudjelovati ovisno o tome jeste li atletičari ili samo ljubitelji atletike.

 Ukoliko  ste sportaš, atletičar i želite sudjelovati u anketi istu možete ispuniti na poveznici , a ako ste samo ljubitelj atletike, anketa za vas je dostupna ovdje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.