OSIJEK DOMAĆIN KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA

KOLAK: “ZAJEDNO DIŠEMO I NADAMO SE MAKSIMALNOM UČINKU”

KOLAK: “ZAJEDNO DIŠEMO I NADAMO SE MAKSIMALNOM UČINKU”

Foto: ŽNK Osijek

Pred nogometašicama Osijeka kvalifikacijski je turnir Lige prvakinja na kojem će snage odmjeriti sa Standard de Liegeom, Minskom i Dragonom.

U lipnju je u Nyonu održan ždrijeb kvalifikacija za novu sezonu Lige prvakinja, a kvalifikacijskoj skupini 2 domaćin će od 23. do 28. kolovoza biti ŽNK Osijek.

“Ekipe koje dolaze u Osijek na kvalifikacijski turnir su rangirane na način da je ekipa iz Belgije prvorangirana, a slijede Osijek, Minsk te Dragon. Otprilike bi tako trebao biti i poredak u skupini po završetku turnira, no ovo je nogomet i često se dogodi da ekipa iz trećeg ranga bude prva pa i mi smo iz drugog ranga ostvarili uspjeh i osvojili prvo mjesto u skupini”, kazao je trener ŽNK Osijek Zvonimir Kolak.

“Iza nas je pet tjedana dobrih priprema, a djevojke su zdrave i spremne za borbu. Pred nama su teške utakmice, ali zajedno dišemo i nadamo se maksimalnom učinku te osiguravanju plasmana među 32 najbolje ekipe u Ligi prvakinja.”

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku domaće će nogometašice snage odmjeriti s makedonskim Dragonom 23. kolovoza, susret s bjeloruskim Minskom na rasporedu je dva dana kasnije, dok će u posljednjem susretu u skupini, 28. kolovoza, Osijek zaigrati s belgijskim Standard de Liegeom.

“Činjenica kako smo osmi puta domaćini ovakvog kvalifikacijskog turnira je pokazatelj da hrvatski ženski nogomet, grad Osijek i Hrvatska kao država imaju sve više povjerenja u Uefi te da smo se kao klub i država pokazali u najboljem svjetlu. Također, a s obzirom na iskustva prethodnih godina, u Osijeku uvijek vlada lijepa atmosfera te očekujem da nam velik broj navijača pruži podršku da prođemo među 32 najbolje ekipe”, zaključio je Kolak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.