OSIJEK DOMAĆIN KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA

KOLAK: “ZAJEDNO DIŠEMO I NADAMO SE MAKSIMALNOM UČINKU”

KOLAK: “ZAJEDNO DIŠEMO I NADAMO SE MAKSIMALNOM UČINKU”

Foto: ŽNK Osijek

Pred nogometašicama Osijeka kvalifikacijski je turnir Lige prvakinja na kojem će snage odmjeriti sa Standard de Liegeom, Minskom i Dragonom.

U lipnju je u Nyonu održan ždrijeb kvalifikacija za novu sezonu Lige prvakinja, a kvalifikacijskoj skupini 2 domaćin će od 23. do 28. kolovoza biti ŽNK Osijek.

“Ekipe koje dolaze u Osijek na kvalifikacijski turnir su rangirane na način da je ekipa iz Belgije prvorangirana, a slijede Osijek, Minsk te Dragon. Otprilike bi tako trebao biti i poredak u skupini po završetku turnira, no ovo je nogomet i često se dogodi da ekipa iz trećeg ranga bude prva pa i mi smo iz drugog ranga ostvarili uspjeh i osvojili prvo mjesto u skupini”, kazao je trener ŽNK Osijek Zvonimir Kolak.

“Iza nas je pet tjedana dobrih priprema, a djevojke su zdrave i spremne za borbu. Pred nama su teške utakmice, ali zajedno dišemo i nadamo se maksimalnom učinku te osiguravanju plasmana među 32 najbolje ekipe u Ligi prvakinja.”

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku domaće će nogometašice snage odmjeriti s makedonskim Dragonom 23. kolovoza, susret s bjeloruskim Minskom na rasporedu je dva dana kasnije, dok će u posljednjem susretu u skupini, 28. kolovoza, Osijek zaigrati s belgijskim Standard de Liegeom.

“Činjenica kako smo osmi puta domaćini ovakvog kvalifikacijskog turnira je pokazatelj da hrvatski ženski nogomet, grad Osijek i Hrvatska kao država imaju sve više povjerenja u Uefi te da smo se kao klub i država pokazali u najboljem svjetlu. Također, a s obzirom na iskustva prethodnih godina, u Osijeku uvijek vlada lijepa atmosfera te očekujem da nam velik broj navijača pruži podršku da prođemo među 32 najbolje ekipe”, zaključio je Kolak.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.