Köln drastično kažnjen zbog divljanja navijača

Köln drastično kažnjen zbog divljanja navijača

Njemački nogometni savez oštro je kaznio Köln zbog divljanja navijača na gostujućoj utakmici protiv Borussije M'Gladbach.

Foto: commons.wikimedia.org - Walter Mains

Ružne scene odvile su se sredinom veljače u prvenstvenoj utakmici Borussije M’Gladbach i Kölna. Tridesetorica maskiranih navijača gostujućeg sastava ‘probila’ je, naime, zaštitnu ogradu i nasilno upala u teren te domaće igrače krenula gađati bakljama.

Njemački nogometni savez (DFB) gotovo je mjesec dana razmatrao spomenuti slučaj i konačno donio odluku. Nisu Kölnu nimalo od pomoći bile ni slične scene iz listopada prošle godine, kad su isti ‘navijači’ priredili show na kup-utakmici protiv Duisburga, a imajući sve u vidu DFB je na koncu klubu odrezao kaznu od čak 200 tisuća eura!

Osim financijske sankcije, Köln će sljedeće tri domaće utakmice morati igrati pred polupraznim tribinama (redom: Hoffenheim, Leverkusen, Schalke), a dodatne će se mjere morati uvesti i prilikom nabavke ulaznica. Kao što je to praksa, uostalom, već u mnogim klubovima – vrijedni će se papirići moći kupovati jedino uz predočenje identifikacijskoga dokumenta.

Odmah je reagirala i vrhuška Kölna, promptno poništivši godišnje ulaznice dijelu poznatih huligana te im bespovratno zabranivši ulazak u stadionski kompleks.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.