Kolumna Aramisa Naglića: U Beogradu je pobijedila romantika

Kolumna Aramisa Naglića: U Beogradu je pobijedila romantika

Drago mi je zbog Cibone, odnosno više zbog načina na koji su do uspjeha došli i zbog – trenera! Rimac je, u današnje vrijeme kada je za trenera gotovo važnije što priča nego što radi

Aramis Naglić

Zanimljiva će biti klupska košarkaška jesen za hrvatsku košarku. Zanimljiviji od svega način na koji će Cibona, nakon bajke iz Beograda, riješiti financijske dubioze i formirati momčad za Euroligu. I kakvu momčad? Hoće li uopće igrati Euroligu? Šarić? Vratit ću se na događaj kojega su ova pitanja posljedica – Beograd. Drago mi je zbog Cibone, odnosno više zbog načina na koji su do uspjeha došli i zbog – trenera! Rimac je, u današnje vrijeme kada je za trenera gotovo važnije što priča nego što radi, atipičan, skroman, normalan tip. Zašto? Nema kompleksa, realiziran je košarkaški, osvajao je trofeje, takav je uostalom bio i kao igrač, fini dečko iz Zagreba. I zato je osvojio trofej s ovom ekipom kojoj upravo takav trener treba. Mogu zlonamjerni pričati „ima Šarića i Blassingamea“, ali da je Riki stao ispred momčadi i gurao sebe i demagogiju u prvi plan, ovo, budite uvjereni, ne bi napravio. Uz, prema svemu sudeći, slučajnu selekciju igrača, zbog financijske nemoći očišćenu momčad, talenat i dječački iskrenu želju za pobjedama Šarića, ludost Blassingamea, stabilnost i realnost u procjenama vlastitih vrijednosti Kuridže, Rozića, Kusa i Siriščevića, Rimac je idealni trener. Nova sezona, kada bude slagao momčad od početka, bit će za njega pravi ispit. Iako, u Ciboni mora dobiti ogroman kredit!

Cedevita? Potpuno druga priča! Sjajno uređen klub, super iskusan trener, selekcija stvarana na vrijeme i planski, ali bez duše i talenta! Naravno da se talenti poput Šarića ne nalaze iza svakog ugla, ali nekakvog Blassingamea su morali iskopati. Smith, bez obzira na povijesni koš u Beogradu, nije igrač koji može stalno stvarati prednost, koji će kreirati nekome otvoreni šut (iako osim za Baždarića ne znam za koga bi ga trebao stvoriti ), koji će s odličnim Nurkićem odigrati kvalitetno “pick and roll”.  Drugi stranac, Ray, koji je trebao dati nešto više ovoj momčadi, ne postoji. Dakle, u Beogradu je pobijedila romantika, košarka talenta i pameti, košarka bez tisuću rotacija, košarka koju smo već zaboravili. Znam da je to iznimka, da na duge staze takva košarka nema previše šansi, ali drago mi je.  Jesen i zima u Zagrebu bit će vruća za sve koji vole košarku. I za one van Zagreba, ako naša voljena HTV konačno košarku prihvati kako dolikuje – kao kraljicu loptačkih sportova!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.