Kompletiran rukometni Final Four: U završnici osam Hrvata

Kompletiran rukometni Final Four: U završnici osam Hrvata

Na završnici rukometne Lige prvaka nastupit će osam Hrvata...

Manuel Štrlek/Getty Images

Vive Tauron Kielce, Veszprem i Kiel su se pridružili Barcelonu na završnom turniru Lige prvaka koji se igra u Kölnu 30. i 31. svibnja. Tako će u Kölnu nastupiti osam Hrvata: Štrlek, Čupić, Musa, Buntić i Šego (Kielce), Alilović i Sulić (Veszprem), te Duvnjak u dresu Kiela.

Kielce je u prvoj utakmici slavio u gostima protiv Vardara 22:20, a i u uzvratu su Poljaci slavili s dva razlike (33:31). Karol Bielecki je postigao osam pogodaka, Michal Jurecki je šest puta bio strijelac, a pet pogodaka je postigao Uroš Zorna. Denis Buntić je u uspjeh ugradio četiri pogotka, a Ivan Čupić i Manuel Štrlek su bili trostruki strijelac. Marin Šego i Željko Musa su također nastupili. Vardar su predvodili Alex Dujšebavev Dovičebaeva s devet pogodaka i hrvatski reprezentativac Igor Karačić sa sedam golova.

Veszprem je domaćom pobjedom 34:28 eliminirao PSG nakon 24:24 u prvoj utakmici. U mađarskim redovima su najefikasniji bili Momir Ilić (sedam pogodaka) i Renato Sulić (pet), a na vratima je bio Mirko Alilović. Francuze je predvodio sjajni Mikkel Hansen s 15 pogodaka, ali nije imao dovoljno pomoći suigrača. Marko Kopljar je postigao dva pogotka, a nastupili su Igor Vori i Jakov Gojun.

Pick Szeged je u prvoj utakmici slavio protiv Kiela 31:29, no Nijemci su u svojoj dvorani pobijedili 31:23 i plasirali se na završni turnir. Kiel je već na poluvremenu imao osam pogodaka prednosti i sve je bilo odlučeno. Najbolji strijelci domaćina bili su Filip Jicha s osam pogodaka i Marko Vujin s jednim pogotkom manje. Domagoj Duvnjak je postigao dva pogotka. U redovima gostiju je najbolji bio peterostruki strijelac Jonas Kallman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.