Komunikacijska radionica ‘Ususret Riju’

Komunikacijska radionica ‘Ususret Riju’

Foto: Facebook/Allianz Para Sport

Kako učinkovito komunicirati s medijima i sponzorima, kao i putem društvenih mreža moglo se čuti ovoga vikenda u osječkoj Dvorani Gradski vrt, gdje je Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom organizirao prvu u nizu jednodnevnih edukacijskih radionica “Ususret Riju“, namijenjenih hrvatskim paraolimpijcima, sportskim udrugama osoba s invaliditetom i ostalim dionicima u paraolimpizmu.

Do Paraolimpijskih igara u Riju dijeli nas još 230 dana, a kao i svake paraolimpijske godine i ove se očekuje povećan interes medija i sponzora za sport osoba s invaliditetom. Potaknut time Allianz je u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) odlučio organizirati jednodnevne edukacije na temu učinkovite komunikacije s javnošću i sponzorima u četiri hrvatska grada – Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

Putem radionice koja obuhvaća praktična predavanja o medijskom nastupu i nastupu na društvenim mrežama  te odgovara na pitanje kako privući sponzore, predavači su sportašima i predstavnicima udruga ukazali na mogućnosti za poticanje komunikacije te pronalaženje financijskih sredstava za širenje i održivost predparaolimpijskih aktivnosti.

“Smatram da su za razvoj sporta osoba s invaliditetom takve radionice iznimno potrebne. Ljudi su željni znanja, zato i ne iznenađuje što su sudionici tijekom cijelog dana aktivno sudjelovali te se diskusija nastavila i nakon završetka radionice”, izjavio je Željko Černić, Predsjednik Odbora za školovanje kadrova u HPO.

Vanja Bzik iz Allianzovog Market menadžmenta, sudionicima je dala uvid u komunikaciju putem društvenih mreža: “Igre u Riju velika su prilika da naši sportaši pojačaju svoje komunikacijske aktivnosti i upoznaju Hrvatsku s inspirativnim svijetom paraolimpizma. Riječ je o vrhunskim sportašima koji usprkos svojim sportskim uspjesima još ne uživaju dovoljnu pažnju javnosti. Zahvaljujući digitalizaciji i pojavnosti društvenih mreža danas svatko uz neka osnovna znanja može kreirati svoj brend i samome sebi biti PR-ovac. Vođeni time, osječke smo sportaše upoznali s osnovama komuniciranja s medijima i sponzorima te putem društvenih mreža.“

Nakon radionice u Osijeku, edukacija za sve sportaše s invaliditetom, kao i sportske udruge osoba s invaliditetom održat će se u Splitu, Rijeci te u Zagrebu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.