Konjuh igra za četvrtfinale Wimbledona protiv jedne od najboljih tenisačica svih vremena

Konjuh igra za četvrtfinale Wimbledona protiv jedne od najboljih tenisačica svih vremena

Foto: Getty Images

Ana Konjuh nakon senzacionalne pobjede nad Dominikom Cibulkovom ima priliku izboriti četvrtfinale Wimbledona, čime bi  izjednačila rezultat Karoline Šprem koja je 2004. godine igrala četvrtfinale u All England Clubu.

Na putu Konjuh prema tom uspjehu stoji Venus Williams, jedna od najboljih tenisačica svih vremena. Starija sestra Williams i Konjuh se nikada do sada nisu našli na suprotnim stranama, no Konjuh se zasigurno uzda u svoju mladost. Naime, Venus Williams je 37- godišnja veteranka koja je u karijeri osvojila sve i to nekoliko puta. Omiljeni turnir joj je upravo u All-England Clubu, budući da je Wimbledon osvajala čak pet puta, te još ima šest naslova u parovima s londonskog turnira. Trenutno je 11. tenisačica svijeta, no 18 godina mlađa Konjuh zasigurno nije bez šansi protiv američke veteranke.

Meč između mlade hrvatske senzacije i američke veteranke je na rasporedu u ponedjeljak, a već danas nas čeka meč između Petre Martić i Zarine Dijas. Martić ima priliku ostvariti veliki uspjeh i pridružiti se Konjuh u osmini finala najvećeg teniskog turnira.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.