Korejci kupuju NK Lučko?

Korejci kupuju NK Lučko?

Još jedan hrvatski klub mogao bi imati strane ulagače...

Foto: commons.wikimedia.org/

Drugoligaš Lučko mogao bi uskoro biti privatiziran i prodan ambicioznim ulagačima iz Južne Koreje. Posao dogovara nogometni menadžer Robert Brčić, koji već nekoliko godina uspješno posluje na tržištu u Južnoj Koreji. On je i agent igrača Splita Cung Woona. U izjavi za Goal.com Brčić je rekao: “Već smo razgovarali i dosta smo daleko otišli u tome. Klub je još uvijek udruga građana pa se mora srediti papirologija. Obje strane su zainteresirane i u sljedećih desetak dana vidjet ćemo razvoj događaja.”

Nastavio je: “Imam dugogodišnje iskustvo u radu s Korejcima. Oni žele uložiti u Lučko, poboljšati infrastrukturu i dovesti neke svoje igrače. Imam partnere koji su pripremili projekt i žele dovesti klub u 1. HNL. No, nećemo se žuriti. Prvo treba stabilizirati klub, a onda izgraditi trening kamp s nekoliko vrhunskih terena.”

Objasnio je: “Moj partner iz Južne Koreje već nekoliko godina dolazi u Hrvatsku, voli našu zemlju i sretan je u njoj. Ja sam ga nagovorio na ovaj ambiciozan projekt. Voljeli bismo na početku nove sezone već biti vlasnici kluba, no tijekom sljedećih desetak dana vidjet ćemo jeli to moguće.”

Prema neslužbenim informacijama klub bi mogao biti prodan za pola milijuna eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.