Cedevita prvak Hrvatske, izbornik Repeša odveo momčad do prve titule, Šarić napušta Cibonu

Cedevita prvak Hrvatske, izbornik Repeša odveo momčad do prve titule, Šarić napušta Cibonu

Ponajveće zasluge idu izborniku hrvatske reprezentacije Jasminu Repeši koji je nakon visokog poraza u Beogradu u finalu ABA lige uzdigao momčad i doveo ih uvjerljivo do trofeja.

Košarkaši Cedevite/Foto cedevita.hr

Košarkaški klub Cedevita se prvi put u povijesti okitio naslovom prvaka države. Bolji su bili od Cibone s 3-0 u seriji te tako razveselili svoje navijače. Na kraju Lige za prvaka bili su na omjeru 13-1, a jedini poraz su doživjeli od Zadra u prvom kolu. U trećoj utakmici finala Cedevita je slavila s 87:76.  Nakon utakmice dogodila se još jedna očekivana stvar, Dario Šarić potvrdio je da je odigrao posljednju utakmicu za Cibonu.

Cibona je sezonu okončala na drugom mjestu s omjerom 12-2, a oba poraza im je nanio gradski rival. Momčad iz Doma sportova tako je u dva mjeseca čak pet puta nadvisila najtrofejniji hrvatski klub, ali Vukovima utjeha može biti osvajanje ABA lige, jedinog trofeja kojeg do sada nisu imali u vitrinama.

U sve tri utakmice potpuno zasluženo su slavili. Ponajveće zasluge idu izborniku hrvatske reprezentacije Jasminu Repeši koji je nakon visokog poraza u Beogradu u finalu ABA lige uzdigao momčad i doveo ih uvjerljivo do trofeja.

Najbolji u redovima Cibone u sve tri utakmice, ali i u cjelokupnoj finalnoj seriji je bio Dario Šarić s 20 poena i 12 skokova u prosjeku. Cijelo finale bilo je zanimljivo jer je u obje momčadi sudjelovalo niz hrvatskih  reprezentativaca. Uz spomenutog Šarića, na Eurobasketu prošle godine nastupio je i Ante Delaš iz Cedevite. Tu su također aktualni reprezentativni kandidati Luka Babić, Goran Suton i Miro Bilan koji su bili pod paskom izbornika Repeše te Darko Planinić koji trenira kod Repešinog pomoćnika u nacionalnoj vrsti Slavena Rimca.

Također valja spomenuti bivše reprezentativce Davora Kusa i Marina Baždarića te mlade nade Lovru Mazalina, Lovra Demu, Martina Junakovića, Dominika Mavru i Marka Arapovića koji su bili aktivni dio svojih momčadi tijekom čitave sezone.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.