Košarkaška reprezentacija dobila razigravačko pojačanje iz SAD-a

Košarkaška reprezentacija dobila razigravačko pojačanje iz SAD-a

Shavonte Zellaous nova je hrvatska reprezentativka...

Shavonte Zellous/Foto: wnba.com

Hrvatska ženska košarka dobila je pravo, kvalitetno pojačanje iz Sjedinjenih Američkih Država.

Nije se moglo (pre)dugo odolijevati rastućim tredovima prisilne naturalizacije kojoj posljednjih godina svjedočimo u reprezentativnoj košarci te ja tako u Lijepu našu ‘sletjela’ razigravačica Fenerbahčea Shavonte Zellaous.

28-godišnja Amerikanka hrvatski će dres navući već ovoga ljeta na Europskom prvenstvu, a trebala bi nadomjestiti nedavne odlaske iskusnih Anđe Jelavić i Sandre Mandir. Treća je to ‘strankinja’ u hrvatskoj košarci poslije Didija Drapera i Olivera Laffayetea.

Zellaous je prošle godine neočekivano predvodila turski Galatasaray do trofeja Eurolige, a prije tri godine osvojila je WNBA prsten igrajući za ekipu Indiane. Godine 2013. primila je i individualnu nagradu – ‘igračica koja najviše napreduje’, a sudjelovala je i na ženskom NBA All-Starsu.

Novu je hrvatsku reprezentativku u razgovoru za Sportske kratko prokomentirala i Jelena Ivezić: “Poznajemo se iz Turske i vjerujem da će se vrlo brzo jako dobro uklopiti. Izuzetno je pozitivna osoba, druželjubiva i ne izolira se kao tipične američke košarkašice”, kaže Ivezić.

Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumunjskoj starta 11. lipnja, a bit će to ujedno i kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.