Kosovo krči put prema FIBA-i

Kosovo krči put prema FIBA-i

Svjetska košarkaška organizacija (FIBA) mogla bi uskoro priznati Kosovo kao punopravnu članicu svoje federacije...

Foto: commons.wikimedia.org

Svjetska košarkaška organizacija mogla bi uskoro priznati Kosovo i uvrstiti ga u članice košarkaške federacije, što bi značilo da bi i njihova reprezentacija mogla participirati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine.

Tom se planu očekivano protivi Srbija, čiji je potpredsjednik Saveza u izjavi za medije kazao kako Srbija ‘ima dobre veze u FIBA-i’ te da će se na priznanje Kosova ipak malo pričekati.

“Ljudi s Kosova guraju svoju priču, no mi ćemo ipak pričekati konačnu odluku. Dobro je što srpska košarka ima snažan utjecaj u FIBA-i, a vjerujem da će svijet jednog dana shvatiti što se sve događalo na Kosovu”, rekao je Dejan Tomašević.

Predsjednik košarkaškog saveza Kosova Erold Beleg za Večernje novosti istaknuo je kako je put prema Svjetskoj košarkaškoj organizaciji otvoren članstvom u Međunarodnom olimpijskom odboru. “Podnijeli smo sve potrebne dokumente, koji su istaknuti u Statutu FIBA-e. Vjerujemo da ovoga puta nema razloga da ne budemo primljeni; uvjete smo ispunjavali i ranije, ali priča je sada drukčija jer smo postali punopravni članovi Međunarodnog olimpijskog odbora.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.