Kosovo službeno postalo članicom Fibe

Kosovo službeno postalo članicom Fibe

Košarkaški savez Srbije dopustio Kosovu da postane punopravni član Svjetske košarkaške federacije

Sedam godina nakon proglašenja samostalnosti Republika Kosovo polako počinje dobivati dopuštenja za službena sudjelovanja svojih sportaša na međunarodnoj sceni. Nakon dobivanja punopravnog članstva u EHF-u i MOO-u, Kosovo je postalo punopravni član Svjetske košarkaške federacije.

Potvrđeno je kako je 13. ožujka Kosovo postalo 215. članica Fibe i 52. članica Fibe Europe. Prva službena utakmica najvjerojatnije će se odigrati tijekom ljeta. S druge strane, košarkaški klubovi će prve službene utakmice imati krajem jeseni u EuroChallenge kupu.

Kosovo je punopravni član sljedećih sportskih udruženja: EHF-a, EMF-a, EOO-a, Fite, Fibe, Aibe, IFG-a, IJF-a, IMPU-a, MOO-a, ISAF-a ISF-a, Fine, ITTF-a i IWF-a. Od važnih udruženja, Kosovo nije član FIS-a i Fife. FIFA je Kosovskom nogometnom savezu odobrila igranje prijateljskih utakmica pod određenim uvjetima (bez zastave i sviranja himne, nemogućnost igranja protiv reprezentacija s područja bivše Jugoslavije). Ulazak u punopravno članstvo u Fifi i Uefi mogao bi se dogoditi u bliskoj budućnosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.