Kosovski izbornik o pripremama kosovskih nogometaša uoči današnjeg ogleda s Hrvatskom

Kosovski izbornik o pripremama kosovskih nogometaša uoči današnjeg ogleda s Hrvatskom

FIFA World Cup facebook

Kosovski izbornik Albert Bunjaku najavljuje tešku utakmicu. Kosovo je prvu kvalifikacijsku utakmicu u povijesti odigralo 5. rujna u gostima protiv Finske 1:1, a istim rezultatom završili su i ostali dvoboji u skupini I između Hrvatske i Turske u Zagrebu te Ukrajine i Islanda u Kijevu.

“Bit će to teška utakmica, znamo da je Hrvatska odlična, a tri dana nakon te utakmice očekuje nas Ukrajina. No, nogomet zna iznenaditi. Jako smo sretni što smo dio kvalifikacija, cilj nam je Euro 2020, ali naravno da idemo utakmicu po utakmicu, a sljedeća je Hrvatska. Hoćemo li pobijediti? Odgovor ćemo dobiti nakon utakmice, ali naravno da ćemo ih pokušati iznenaditi”, izjavio je kosovski izbornik Albert Bunjaku.

Uoči prve domaće utakmice na Kosovu vlada prava euforija. Nogometaši Kosova Hrvatsku će ugostiti u albanskom Skadru na stadionu “Loro Borici”, jer još nemaju stadion s licencijom FIFA-e. Izabranici Alberta Bunjakua prethodnih su dana trenirali u gradiću Drenasu, a jučer navečer su doputovali u  Albaniju.

Očekuje se momčad gotovo identična kao ona koja je remizirala s Finskom, osim što je ozlijeđen veznjak Nuernberga Enis Alushi, a moguće su i određene promjene u obrani, koja je protiv Finske bila prilično nesigurna.

Kosovo – Hrvatska ( 20:45 sati)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Stadion Loro Borici, Skadar, Albanija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.