Kostelić: “Nisam ispunio cilj, ali završilo je lijepom uspomenom”

Kostelić: “Nisam ispunio cilj, ali završilo je lijepom uspomenom”

Ivica Kostelić nije uspio osvojiti još jednu svjetsku medalju, ali lijepe će mu uspomene i s ovog Svjetskog prvenstva ipak ostati...

Ivica Kostelić/Foto: Gettyimages

Ogromne tri sekunde zaostatka Ivici Kosteliću bile su prevelik teret da bi u drugoj vožnji posljednje, slalomske utrke Svjetskog prvenstva u Beaver Creeku ostvario toliko željeni cilj osvajanja još jedne svjetske kolajne.

Pobjedu je fantastičnom izvedbom izvojevao stari Ivičin poznanik Jean-Baptiste Grange, a najbolji je hrvatski skijaš na koncu zauzeo 15. mjesto. “Vremenski su uvjeti u drugoj vožnji bili nešto lošiji, ali i unatoč tomu bilo mi je lakše skijati”, kazao je Ivica za nacionalnu televizijsku kuću.

“Svoje ciljeve, nažalost, nisam ispunio, sve je završilo samo s lijepim uspomenama”, kaže Kostelić, osvrnuvši se u nastavku na sve bolje prezentacije mladoga Filipa Zubčića. “Vjerujte, posebno sam sretan kad se u leader boxu nađem s kolegom iz reprezentacije koji je od mene mlađi 13-14 godina. To je prekrasno i odličan pokazatelj za budućnost hrvatskoga skijanja”, zaključio je hrvatski all-rounder.

Sa starijim se kolegom slaže i Zubčić. “Bilo je fora stajati s Ivicom na mjestu vodećih, nadam se da ćemo u takvim situacijama biti stalno. Druga je vožnja bila bolja, ali uvjeti su bili nešto teži zbog snijega i slabije vidljivosti”, zaključio je Zubčić, kojemu je na kraju pripala 13. pozicija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.