Kostelić odradio artroskopsko ispiranje koljena

Kostelić odradio artroskopsko ispiranje koljena

Ivica Kostelić uspješno je podvrgnut artroskopskom ispiranju koljena te se predviđa kako će se na snijeg vratiti za otprilike četiri tjedna.

Ivica Kostelić/Foto: Gettyimages

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić uspješno je odradio artroskopsko ispiranje koljena. Kostelić je zahvatu podvrgnut kod doktora Hašpla u Krapinskim toplicama, nakon što je prvotno kod istoga specijalista, službenog ortopeda alpskih skijaških reprezentacija, odradio nekoliko punktiranja.

Ivica je otjecanje primijetio poslije slalomske utrke u Kranjskoj gori, a uzorci su brzopotezno poslani na nekoliko analiza koje su na koncu ipak potvrdile izostanak bilo kakve infekcije.

Odluku o artroskopiji zajedničkim su snagama donijeli Ivičin liječnik (koji ga je više puta i operirao) dr. Friedrich te doktori Hohmeister (kod kojega je prošlog četvrtka primio injekicu za bolju gibljivost koljena – što posljednjih deset godina prakticira otprilike svakih šest do osam tjedana) i Hašpl, a zahvat je obavljen u Specijalnoj bolnici Akromion.

Naš najtrofejniji skijaš pod medicinskom će skrbi ostati do ponedjeljka, a odluka o mjestu i načinu rehablitacije donijet će se naknadno. Prve su procjene o povratku na skijaške padine – četiri tjedna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.