Kostelić pred slalom na Sljemenu: Glavno je da budem zadovoljan nakon obje vožnje

Kostelić pred slalom na Sljemenu: Glavno je da budem zadovoljan nakon obje vožnje

Na noćnom slalomu u utorak nastupiti će šest hrvatskih skijaša.

Ivica Kostelić pred sljemensku utrku iznio je svoja razmišljanja. Dosad je na Sljemenu tri puta bio drugoplasirani, dok se jednom penjao na treću stepenicu postolja, ali ove sezone još nije pronašao svoju formu. Ove sezone osvojio je tek jedan bod u Svjetskom skijaškom kupu.

“Ne ide najbolje, ali ima dosta pokazatelja da će moja forma ipak ići prema gore. Koljeno me dosta smeta i naravno da ne mogu obećati borbu za postolja. Situacija je takva da ni sam ne znam što mogu očekivati, glavno je da budem zadovoljan nakon obje vožnje, ako to bude dovoljno za plasman među 15, odlično, a sve bolje toga bi bilo sjajno”, rekao je četvrostruki osvajač srebrnih medalja na Olimpijskim igrama.

Zadovoljan je i što se nakon godine stanke utrka vraća na Sljeme, a o završetku karijere ne pomišlja: “Uvjeti su sjajni, pao je snijeg, te se nakon nekoliko godina dogodilo da za sljemensku utrku mogu trenirati baš na Sljemenu. Nakon godine stanke svi smo oduševljeni što će se utrka održati, ne samo održati, već će skijaši i gledatelji imati doista iznimne uvjete. Također, za razliku od prošlih godina, imamo i dobru slalomsku momčad, očekujem da nas bar trojica uđemo u drugu vožnju. Sve ovisi o koljenu, a vjerojatno ću možda biti prisiljen voziti samo slalomske utrke, no nadam se da ću nekako prebroditi tu ozljedu koljena”.

Uz Ivicu, na Sljemenu će u utorak voziti i Natko Zrnčić-Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš te Elias Kolega.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.