Kostelić: Skijanje je način života, jedini način koji poznajem od svoje sedme godine

Kostelić: Skijanje je način života, jedini način koji poznajem od svoje sedme godine

Ante, Ivica i Janica Kostelić/Getty Images

`Svatko tko kreće na put ima neku svoju viziju  kako će on izgledati. U većini slučajeva ako je on dugačak ne ispadne kako ste si vi zacrtali međutim uvijek gledajući unatrag možete  biti ponosni ako ste napravili najbolje što ste mogli i ako ste pritom imali sreće da ispunite svoje ciljeve to je blagoslov.´

“Sretan sam i ponosan na svoj put. Moja obitelj i ja napravili smo mnogo više nego što smo se usudili sanjati. Kada gledam unatrag, neke mi se stvari čine nevjerojatne. Neki doživljaji su bili kao iz nekih prekrasnih priča”, rekao je Kostelić i dodao da mu je posebno emotivan trenutak bio susret s Janicom u cilju nakon osvajanja olimpijskog srebra u Torinu.

Najtrofeniji skijaš iza kojeg je osamnaesta sezona još nije donio končanu odluku je li  to kraj jednog natjecateljskog skijanja kako kaže: “Ne mogu u ovom trenutku reći da je to kraj. Možda da, možda ne. Razmišljam još o tome, ali jako me privlači ideja da još jednom nastupim na Sljemenu.”

U prebogatoj riznici medalja Ivica ima četiri olimpijska srebra, zlato, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava, pet malih kristalnih globusa i Veliki kristalni globus iz 2011.

“Skijanje je način života, jedini način života koji poznajem od svoje sedme godine i zbog toga mi je na kraju krajeva teško reći zbogom natjecateljskom skijanju. To je kao da kažeš zbogom samom sebi. No i ta priča mora imati svoj kraj. Ostat ću emotivno i na druge načine vezan za skijanje”, rekao je Kostelić i dodao: “Teško mi je govoriti što skijanje za mene znači jer je to jako duga priča. Možda zvuči sebično, to je najveća ljubav koja je postojala. Sigurno, ne znam za Romea i Juliju, ali ja jako volim skijanje.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.