Kostović: “Sve je moguće u Nizozemskoj”

Kostović: “Sve je moguće u Nizozemskoj”

Hrvatska hokejaška reprezentacija završila je pripreme za Svjetsko prvenstvo...

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Hrvatska reprezentacija ovog vikenda putuje na Svjetsko prvenstvo Divizije I skupine B koje se od 13. do 19. travnja igra u Eindhovenu. Izbornik Don MacLean je izjavio: “Utakmica protiv Slovenije bila je dobar uvod u Svjetsko prvenstvo i zadovoljan sam igrom. Da smo igrali prije pripreme sigurno bismo bili razočarani porazom. Neki igrači su stigli tek ovog tjedna, no svi su oni profesionalci iz jakih liga, što znači da su u vrhunskoj formi. U Eindhovenu ćemo tijekom vikenda imati još dva treninga i bit ćemo potpuno spremni. Protiv Velike Britanije će braniti Dekanich.”

Kapetan Darijo Kostović misli: “Na Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Dobili smo nekoliko pojačanja, ali za zlato na Svjetskom prvenstvu treba imati i sreće. Moramo biti dobro posloženi i svjesni da su se i ostali pojačali, što posebno vrijedi za Južnu Koreju. Imamo odličnu reprezentaciju i ako damo svoj maksimum sve je moguće. Ne bih prognozirao tko je najteži protivnik. Nikad nisam igrao protiv Južne Koreje, ali vidio sam da su brza momčad s inozemnim pojačanjima i vjerojatno su najbolji na ovom natjecanju. No, mi moramo ići utakmicu po utakmicu svjesni da nas je takav pristup prije godinu dana doveo do srebra. Prvo idemo svladati Veliku Britaniju.”

Bek Borna Šilović je također najavio Svjetsko prvenstvo: “Dao sam sve od sebe na pripremama da budem u momčadi. Mislim da nikad nije bila takva konkurencija na bekovskim pozicijama što je dokaz kvalitete i važnosti hrvatske reprezentacije. Sretan sam jer se moj trud isplatio. Na posljednjim treninzima smo vježbali power play i još neke detalje. Mislim da smo spremni za Svjetsko prvenstvo. Idemo ispuniti cilj koliko god to bilo teško.”

Svoje dojmove je podijelio i predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir: “Nakon pet ili šest godina napornog rada očekujemo ubiranje plodova. Cilj je plasman u Diviziju I skupinu A. No, jedno su želje, a drugo su okolnosti na ledu. Ne bih ipak htio da momčad igra pod nekim imperativom. Prošle godine smo osvojili srebro uz pobjede protiv Nizozemske i Velike Britanije, no jedan uspjeh ne može biti temelj svega. Ove godine je sve dobro posložena i na utakmici protiv Slovenije se mogla vidjeti uigranost momčadi. No, bez sreće je jako teško do cilja bez obzira na kvalitetu. Moramo isprovocirati sreću i ostvariti željeni rezultat.”

Pobjednik Svjetskog prvenstva napreduje u Diviziju I skupinu A, što je rang ispod Elitne divizije. Posljednjeplasirana momčad ispada u Diviziju II skupinu A.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.