Kovač: “Atmosfera je jako negativna, ali uvjeren sam da možemo uspjeti”

Kovač: “Atmosfera je jako negativna, ali uvjeren sam da možemo uspjeti”

Niko Kovač pokušao je smiriti tenzije poslije poraza hrvatske nogometne reprezentacije od Norveške u Oslu...

Niko Kovač/Foto: Gettyimages

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač oglasio se poslije prospavane noći i mnoštva kritika koje su na njegov račun potekle nakon slabih prezentacija protiv Azerbajdžana (0:0) i Norveške (2:0), čime je ugrožen i izravan plasman na Euro u Francuskoj sljedeće godine.

Kockasti su, podsjetimo, katastrofalnom igrom kontra Norvežana u Oslu kompromitirali poziciju koja direktno vodi na kontinentalnu smotru 2016; Modrić i društvo više ne odlučuju sami o svojoj sudbini te se moraju nadati pomoći ostalih reprezentacija, uz – naravno – pobjede u preostale dvije utakmice do kraja kvalifikacijskog ciklusa protiv Bugarske i Malte.

“Dugo smo sjedili i razgovarali, kao i obično poslije svakog susreta, ali zaključak je ostao isti – u reprezentaciji morate dati sto posto jer je u suprotnom svakog protivnika jako teško svladati. Norvežani su nam pokazali kako se bori za svoju reprezentaciju i državu. Mi to nismo učinili i stoga nismo mogli biti pobjednici”, rekao je Kovač.

Hrvatski izbornik ‘na prvu loptu’ nije preuzeo odgovornost za očajnu igru u Oslu, kazavši kako su “zahtjevi stručnog stožera ispunjeni pa igrače treba pitati zašto se ne bacaju na glavu”, a sada je ipak ponešto promijenio stav te pokušao smiriti nastale tenzije.

“Sigurno je da su se naši igrači trudili, no Norvežani su se trudili više. Atmosfera oko reprezentacije i nogometa jako je negativna, neprestano se kritizira sa strane i to nije poželjno, a uostalom – vidi se koliko utječe na reprezentaciju. Već poslije pobjede nad Norveškom od 5:1 rekao sam da mi se nešto ne sviđa; očito sam imao predosjećaj i dogodilo se to što se dogodilo. Sad ćemo krenuti u detaljnu analizu, spustiti tenzije i ohladiti glave. Neke će se stvari morati poboljšati”, najavio je.

Treća pozicija, koju trenutačno drže hrvatski reprezentativcim vodi u – dodatne kvalifikacije. “Pred nama su dvije utakmice u kojima moramo pokazati da ono iz Norveške nije Hrvatska. Uvjeren sam da možemo uspjeti, koliko god teško bilo. Ne vidim razloga za predaju, ali preuzimam dio odgovornosti. Izvršni odbor ima pravo razgovarati o mojoj poziciji nakon dva negativna rezultata. Sve smo postavili kao i u prijašnjim utakmicama, ali ključ je u pristupu”, poentirao je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.