Kovač: “Bit ćemo pametniji nakon što Luka odigra koju utakmicu za Real”

Kovač: “Bit ćemo pametniji nakon što Luka odigra koju utakmicu za Real”

Niko Kovač zadovoljan je zbog dobre forme Marcela Brozovića, no još uvijek nije siguran hoće li protiv Norveške na raspolaganju imati Luku Modrića.

Niko Kovač/Foto: Gettyimages

Polako počinju pripreme za kvalifikacijski ogled Hrvatske i Norveške na Maksimiru, a tom je prigodom hrvatski izbornik Niko Kovač za 24sata govorio o nekim svojim najnovijim razmišljanjima.

“Norveška je tipična skandinavska momčad, igra disciplinirano i homogena je na terenu. Ono što mi moramo raditi jest nametnuti svoj stil igre, paziti na vrlo opasne kontranapade i pokušati što prije probiti njihovu obranu”, kaže izbornik.

Još je uvijek poprilično upitan nastup našeg ponajboljeg igrača Luke Modrića. Premda su najave iz madridskoga Reala vrlo pozitivne, Lukin je nastup 28. ožujka još uvijek pod velikim znakom pitanja.

“S Lukom je dogovor da se javi ako bude nekih problema, a budući da se nismo čuli – očito je da ih nema. Ne znam hoće li i koliko biti spreman za Norvešku, hoću li ga imati na dispoziciji svih devedeset minuta… Bit ćemo pametniji nakon što odigra nekoliko susreta za Real.”

Kovača posebno veseli odlična forma Marcela Brozovića u Interu. “Činjenica da ga je Inter prvo kupio, a potom je i izborio mjesto u prvih jedanaest, samo potvrđuje njegovu neospornu kvalitetu. Vidio sam potencijal u njemu još u mladoj reprezentaciji, a ovo je samo dokaz da sam bio u pravu kad sam mu dao priliku. Isto tako, ne sumnjam ni da će Kovačić na koncu doći na svoje; pitanje je samo ima li dovoljno iskustva za ono što trenutačno od njega traži Mancini”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.