Kovač: “Nadam se da nas kazna neće uništiti”

Kovač: “Nadam se da nas kazna neće uništiti”

Niko Kovač mora biti optimističan u očekivanju Uefine kaznu za iscrtavanje svastike na poljudskom travnjaku...

Niko Kovač/Getty Images

Hrvatski izbornik Niko Kovač još se jednom osvrnuo na nemile scene koje su se zbile na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Italije na Poljudu.

Kockasti sa strepnjom iščekuju odluku Disciplinske komisije Uefe, zakazanu za 16. lipnja, a scenarij vjerojatno neće biti onaj najgori – izbacivanje iz kvalifikacija za Euro 2016. Bio bi to, naime, presedan jer još nijedan reprezentacija – bez obzira na “povijest” ili samo djelo nije bila tako rigorozno sankcionirana.

“Jako sam tužan i razočaran. Uvijek nastojim tražiti odgovore na neka pitanja, a samo se nadam da nas ta kazna neće uništiti i izbaciti s Europskog prvenstva. No, to ne mogu znati. Kad smo izlazili na travnjak nismo znali što je na njemu”, još je jednom potvrdio Kovač.

Kako god bilo, ponovno će najviše ‘stradati’ igrači – bilo da kazna bude isukana u vidu oduzimanja bodova ili (gotovo sigurno) novih utakmica bez prisutnosti gledatelja.

“Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno. Dečki daju sve od sebe za reprezentaciju koja predstavlja sve Hrvate i ne ide mi u glavu tko to može i zbog čega napraviti. Ne pronalazim odgovor, koliko se god trudio. Nadam se kako će to stati i da ćemo se početi baviti sportom”, rekao je izbornik za Media servis, odnosno u njihovoj emisiji U četiri oka.

“Svi me zovu i pitaju, ali nije jednostavno naći pravi odgovor i prave riječi. Odgovor je samo jedan: apsolutno to osuđujem“, zaključio je ‘spornu’ temu.

Remi (1:1) protiv azzurra Kovač je okarakterizirao kao dobar rezultat, naravno u njemu svojstvenim ‘rukavicama’. S obzirom na izostanke i navijački hendikep… “Nikad nisam zadovoljan, to sam rekao i protiv Norveške, kad smo pobijedili s 5:1 – to je moj karakter. Nakon SP-a nastavili smo našom zacrtanom stazom i mislim da je napredak vidljiv. Moramo tako nastaviti, čekaju nas još četiri vrlo teške utakmice koje moramo odigrati dobro kako bismo što prije izborili plasman na Euro.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.