Kovač: “Neće biti tragedija ako ne osvojimo naslov”

Kovač: “Neće biti tragedija ako ne osvojimo naslov”

Niko Kovač je dao zanimljivu izjavu.

Pred Bayernom našeg Nike Kovača u subotu je možda i najvažnija utakmica sezone. Gost u Münchenu je lider prvenstva Borussia Dortmund. Ako Kovačeva momčad pobijedi bit će blizu obrani naslova, no ako izgubi onda je u problemima jer bi lider otišao na pet bodova prednosti.

Naš strateg je izjavio: “Neće biti tragedija ako ne uzmemo naslov prvaka Njemačke, no jasno da ga želimo jer smo sportaši koji se uvijek bore. Bili smo na devet bodova minusa, no vratili smo se.”

Bayern je ove sezone imao raznih problema. Zaostajao je čak devet bodova u prvenstvu, momčad je bila protiv trenera, no sve se uspjelo nekako posložiti. Kad se činilo da je kriza prošlost Liverpool je izbacio Bayern iz Lige prvaka.

Kovač je nastavio: “Kada sam stigao u klub zatekao sam sistem još iz doba Van Gaala.  Najviše ga je modificirao Guardiola, no sve je funkcioniralo. Budući da se momčad odlično osjećala u takvom stanju nije bilo potrebe za novostima jer bi se igrači tako zbunili i postali bi nesigurni. Idemo malo o činjenicama. U 27 prvenstvenih kola postigli smo 69 pogodaka, a prošle je sezone momčad u istom razdoblju postigla 66. Toliko o padu u ofenzivnom dijelu igre.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.