Kovač: “Prostudirali smo Norvešku, veselimo se izazovu”

Kovač: “Prostudirali smo Norvešku, veselimo se izazovu”

Niko Kovač pun je samopouzdanja prije kvalifkacijske utakmice Hrvatske i Norveške na Maksimiru...

Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Dvoboj Hrvatske i Norveške na Maksimiru bit će kockastima jedan od odlučujućih na putu prema Europskom prvenstvu 2016. godine. Puleni Nike Kovača od Norvežana trenutačno imaju tek bod više te je domaći trijumf u bilježnicama našeg stručnog stožera označen kao obvezan.

Odlična je vijest povratak najjačih aduta, što je i na izbornikovo lice navuklo ogroman osmijeh. “Prekrasno je na terenu ponovno vidjeti Luku i Perišića, a i ostali koji su imali kakvih problema zaliječili su ozljede. Nadam se da će ih zdravlje poslužiti i u narednim tjednima kako bismo se Norveškoj mogli suprotstaviti u stvarno najjačem sastavu”, kaže Kovač.

Protivnika se zasigurno neće podcijeniti, pogotovo s obzirom na odličan start koji su zabilježili u kvalifikacijama za europsku smotru. “Norveška je u dosadašnjem dijelu kvalifikacijskog ciklusa zaslužila maksimalan respekt. Radi se prvenstveno o čvrstoj, kvalitetnoj reprezentaciji protiv koje se mora odigrati na najvišoj razini ako se misli išta napraviti. Dobro smo ih proučili te detektirali snage i slabosti koje ćemo nastojati iskoristiti. Svjesni smo važnosti ovog susreta i uloga koji je na stolu objema reprezentacijama te se veselimo izazovu.”

Bit će kockastima potrebna i podrška s tribina, premda one – zbog Uefine kazne – neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta. “Od listopada nismo igrali kod kuće, stoga pozivam sve navijače da nas podrže i ovoga puta. S njima je lakše, a vjerujem da su momci svojim igrama u ovim kvalifikacijama zaslužili apsolutnu potporu. Mi ćemo sigurno učiniti sve da s pravim izdanjima nastavimo dalje.”

Na popisu od 25 imena ponovno se nalazi sijaset mladih talenata – Pjaca, Halilović, Kovačić, Brozović“Još sam u mladoj reprezentaciji vidio da znaju i mogu i svatko od njih zaslužio je svoje mjesto na popisu. Oni nisu samo budućnost – na njih računamo već sada, a veseli me što se stalno pojavljuju i nova imena koja moramo pratiti. Zbog svega toga želim mnogo sreće i mladim reprezentacijama, U17  U19 u Elitnim kolima – siguran sam da će se potvrditi kako hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.